Artikel top billede

Sådan gør du din gode ide til en god forretning

Enhver forretning er afhængig af gode idéer for at kunne komme godt fra start, vokse og overleve konkurrenterne. Få inspiration til, hvordan du kommer på den gode idé og gør den til virkelighed.

Microsoft-forsker Bill Buxton er af det ansete erhvervsmagasin Business­Week blevet udpeget som en af verdens mest indflydelsesrige designere.

Han lever i bogstaveligste forstand af at komme op med gode idéer om brugergrænseflader - og gøre dem til virkelighed.

Han har været med i branchen siden begyndelsen af 70'erne, og har set, hvordan eksempelvis touch-teknologierne eksisterede i mange år, inden de for alvor slog igennem med smartphones og tablets.

"Succesen skyldes ikke en enkelt teknologi eller konceptet. Det handler om hele økosystemet - teknologisk, økonomisk og applikationsmæssigt," lyder Bill Buxtons analyse af, hvorfor nogle teknologier fejler, mens andre har succes.

Eksempelvis skulle mobilnetværkene ordentligt på plads, inden smartphones for alvor kunne slå igennem, tilføjer han.

Sorter alle de dårlige idéer fra

Bill Buxton har som forsker det privilegium, at han har lov til at tænke ud af boksen. Og lidt til. I et selskab som Microsoft får forskerne dog ikke lov til at gemme sig i laboratoriet, for før eller siden skal idéer prøves af i den verden, hvor det er kunderne, der taler.

Så hvordan ved man som forsker, om en idé er kommercielt bæredygtig eller ej?

Bill Buxtons egen personlige opskrift på succes handler om, at man ikke skal sætte alt på et bræt.

"Hvis jeg forsøgte at få et nyt patent hver time, fortjente jeg ikke mit job, for så havde jeg ingen dømmekraft. Mange mennesker begår den fejl, at de hopper på den første gode idé, de får, og ved at gøre det frarøver de sig selv muligheden for at lære deres anden og tredje idé at kende. Det er ligesom inden for sport - du er nødt til at øve dig."

Den øvelse indebærer også, at man er i stand til at spotte ens egne idéers svagheder.

"En del af disciplinen er at tvinge sig selv til ikke at blive for knyttet til idéerne. Måden, man kan sikre det på, er ved altid at have 10 gode idéer, så man kan vælge den, der har den bedste chance. Hvis det ikke går, har man stadig ni andre at vælge imellem," siger han og fortsætter:

"Alle siger at design er en krea­tiv profession, men det er det ikke, det er den mest negative profession i verden; Du starter med, at verden er din. Du kan gøre alt, hvad du ønsker, og du har en million idéer. Og så ender du med én. Det handler om at smide ting væk," siger Bill Buxton.

Computerworld har også interviewet Googles forskningchef, Peter Norvig, om innovation og idéudvikling. Her får du et over blik over artiklerne, der kan hjælpe dig med at gøre gode idéer til gode forretninger:

Peter Norvig: Sådan gør Google idéer til virkelighed
Forskningsdirektør i Google, Peter Norvig, giver et sjældent indblik i innovationsfabrikkens forskning og fortæller om modet til at turde fejlet.

Googles forskningsdirektør: Man skal turde fejle
Selvom Google generelt har opnået stor anerkendelse for evnen til konstant at spytte nye tjenester ud på markedet og rykke grænserne for det mulige, så begår selskabet også fejl.

Googles forskningsdirektør har danske aner

Googles forskningsdirektør, Peter Norvig, havde en dansk far. Selvom han har levet hele sit liv i USA, har han bevaret et tæt forhold til Danmark.

Bill Buxton tror stadig på prikke-pennen til mobilen Microsoft-forsker Bill Buxton har arbejdet med touch-teknologier i tre årtier. Han mener ikke, at vi kan undvære den gammeldags prikkepen - også kendt som en stylus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, Horsens: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

10. april 2025 | Læs mere