Artikel top billede

Arla Foods storsatser på videokonferencer

Arla Foods satser med en ny Video-as-a-Service-aftale på, at flere medarbejdere erstatter rejser med videomøder.

Da den dansk/svenske mejerigigant Arla Foods stod for at udskifte sit forældede videokonference-udstyr,og købe ny teknologi, faldt valget på en helt anden løsning.

Hvorfor ikke lade en ekstern leverandør installere al teknikken og så nøjes med at betale leje af brugen?

Det var den overvejelse category manager for it- og telekommunikation i Arla Foods, Erik Qvist, gjorde sig, da han tidligere i år besluttede at undlade at købe nyt udstyr og i stedet indgå en Video-as-a-Service-aftale med den danske virksomhed Solutors.

Arla Foods har 37 video-mødelokaler i 10 lande, og det er Solutors, der står for drift, vedligeholdelse og infrastruktur.

"Det er lidt anderledes end det, som mange andre gør. Det her er ikke investering, der skal tjenes hjem, for den er tjent hjem fra dag et. Vi betaler kun for den service, vi får på det antal videokonferencerum, vi har," siger Erik Qvist.

Lokalerne til videomøder rundt om i verden er naturligvis Arlas egne, men udstyret er installeret og vedligeholdes af virksomheden Solutors.

Solutors ejer udstyret, der er koblet op på Arlas netværk, og Arla betaler for brugen på månedsbasis.

"Andre køber deres eget udstyr, og det er en stor udskrivning, for du skal også købe al backend-udstyret, som er temmelig dyrt," siger Erik Qvist.

Notes på tværs af tidszoner

Video-kvaliteten er i HD, og Arla Foods har en global kontrakt med British Telecom, der sørger for, at der er hul igennem bredbåndsforbindelserne, uanset hvor Arla-kontorerne befinder sig i verden.

Arla bruger Notes som kalendersystem, og næste skridt er at udvikle et kalender-interface, der kan korrigere aftalerne på tværs af tidszoner, når der bookes video-konferencer.

Der er mange penge at spare, men Arla har ikke regnet direkte på hvor meget, fortæller Erik Qvist

Han vil ikke afsløre, hvad service på et videolokale koster, men siger, at hvis man tager kilometerpengene for en enkelt køretur fra Århus til København og tilbage igen, ligger prisen for service på et lokale snublende tæt på.

"Der skal ikke mange flybilletter eller køreture mellem Århus og København til om måneden, før sådan et videolokale er tjent ind."

Arla Foods beskæftiger 16.000 ansatte og har hovedkvarter i Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere