Artikel top billede

Intel: Åbne standarder er essentielt for cloud

Intel hævder at føre cloud-kundernes sag, mens virksomheden sætter spørgsmålstegn ved, om Google og Amazon overhovedet er interesseret i, at branchen kommer frem til nogle standarder.

Computerworld News Service: Jo hurtigere åbne standarder for cloud computing kommer på plads, des hurtigere kan organisationerne ifølge Intel gennemføre overgangen til skyen.

Intels general manager for datacenter-produkter for Asien-Stillehavsregionen, Jason Fedder, talte i Sydney efter lanceringen af Intels initiativer Open Data Center Alliance (ODC) og Cloud Builders.

Hanfremhævede, at der er behov for større klarhed angående den fremtidige udvikling af cloud computing.

"Fra vores perspektiv er det ikke mejslet i sten hvilke standarder, der er de rigtige til cloud computing, men det står meget klart, at der er behov for interoperabilitet og standarder, for at branchen kan levere de økonomiske fordele, som cloud computing kan give datacenteret," siger han.

I takt med at organisationer bevæger sig mod brug af datacentre i "megaskala" såsom de, der bruges af Facebook og Google, som har "hundredtusindvis af servere," bliver det i stigende grad nødvendigt med standarder inden for automatisering, siger Fedder.

Også standarder i forhold til at gøre cloud-services "client aware," så leveringen af services automatisk matcher den enhed og det netværk, hvorfra servicens tilgås, beskrives af Fedder som nødvendige.

"En situation, som den der er nu, hvor konkurrerende leverandører forsøger at fremme hver deres sæt af standarder, hæmmer slutbrugerne, som ikke vil forpligte sig til teknologien, før de ved, hvilke standarder der vil ende med at blive de gældende."

Der er ifølge Fedder særligt brug for standarder, så det bliver lettere at håndtere sikkerheden, aggregeringen af indhold samt at få services og serviceleverance "med om bord" i private og offentlige clouds.


Hvem taler kundens sag?

I en beskrivelse af Intels beslutning om at lancere Open Data Center Alliance siger Fedder, at chipkæmpen forsøger at "give kunden en meget stærk stemme" i debatten om cloud computings fremtid.

"Hvis man ser på det arbejde, vi gjorde i forhold til USB 2.0 eller PCI - det bedst kendte eksempel er sikkert det arbejde, vi gjorde i forhold til Wi-Fi - så blev det tilbage i 2003-2004 opfattet som meget nichepræget."

"Men da vi inkluderede disse funktioner i vores chipsæt, var vi i stand til at ændre branchen til et punkt, hvor 95 procent af alle pc'er tre år senere blev solgt med Wi-Fi indbygget," påpeger han.

"Vi tror, at hvis vi samler de rigtige slutbrugere, så kan vi begynde at opbygge en samlet stemme for kunderne, som vil kunne spille en mere aktiv rolle i den branchedebat, der foregår lige nu."

Shell, BMW, UBS og National Australia Bank er blandt de 120 globale slutbruger-stemmer i ODC, mens cloud-giganter som Google og Amazon bemærkelsesværdigt er fraværende.

"Der er to årsager til, at de ikke er med: Google og Amazon er begge it-kunder, men de er også i stigende grad leverandører," forklarer Fedder. "Den anden årsag er, at de helt klart har været først i markedet til at udvikle nogle af teknologierne i forbindelse med cloud computing og konkurrerer grundlæggende ud fra deres egne immaterielrettigheder og tilgange."

"Så når vi forsøger at fremme kundens stemme, og der samtidig er virksomheder som i høj grad fører på dette område, så er det lettere tvivlsomt, hvordan de kunne tænkes at støtte disse standarder."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere