Artikel top billede

Apples smartphone-dominans kan brydes

Udviklerne af forretningsapplikationer vil hurtigt begynde at arbejde med andre mobile styresystemer for at helgardere sig mod Apples fokus på forbrugermarkedet, siger analytikere.

Computerworld News Service: Apple oplever for øjeblikket et større momentum inden for mobil applikations-udvikling, men der er stadig plads til andre på markedet, vurderer en rapport, der blev udgivet tidligere i denne måned.
 
Rapporten fra analysehuset Forrester har fået titlen "The Feeding Frenzy over the Mobile Developer Channel".

Analytikere fra virksomheden har under ledelse af Tim Harmon kigget nærmere på Apple og de andre leverandører og noteret deres stærke og svage sider.

Rapporten fokuserer først og fremmest på smartphone- og tablet-markedet.
 
"Apple har så stort et momentum på mobil-markedet, at det ville kræve en større fiasko at ødelægge det, særligt i smartphone-segmentet."

Men Apple tog lang tid om at understøtte Microsoft Exchange, og virksomhedens iPad-tablet mangler vigtige ting som USB-porte.

"Udviklerne af forretningsapplikationer vil hurtigt begynde at arbejde med både et andet og et tredje mobilt styresystem for at helgardere sig mod Apples fokus på forbrugermarkedet."
 
Men hvis krigen om de mobile styresystemer kan sammenlignes med krigen om styresystemer til pc'er, så er Apple det eneste sikre bud, vurderer Forrester.

Konkurrenterne på det marked er for øjeblikket Apple (iOS), Google (Android), HP/Palm (WebOS), Microsoft (Windows Phone 7) og RIM (BlackBerry 6 OS). Ifølge Forrester vil der ende med at stå tre tilbage.
 
Google tiltrækker udviklerne men lider samtidig under virksomhedens "eksperimenterende kultur", siger Forrester.

"Googles open source-baserede styresystem Android har virkelig fanget udviklerne, først og fremmest fordi det ikke koster noget at udvikle til det. Men Google har en tilgang til software-udvikling, der handler om at 'kaste spaghetti op på væggen og se, hvad der hænger fast'. Og der er altså en del af Googles tilbud, som ikke hænger fast, for eksempel Google Wave." 
 
Forvirring blandt udviklere
Microsoft står på samme måde over for en udfordring.

Ud af alle spillerne på smartphone/tablet-markedet har Microsoft den uden sammenligning største udvikler-kanal. Men efter flere års fejltrin med Windows Mobile, vil Microsoft skulle bevise over for udviklerne, at Windows Phone 7 igen er værd at bruge tid og opmærksomhed på.
 
RIM's plan om at bruge et andet styresystem på tablets end på smartphones kan også gå hen og blive et problem.

"Det vil skabe forvirring i udvikler-fællesskabet, både hvis man dropper det ene system og hvis man kører videre med begge. Hvis RIM virkelig vil begrave BlackBerry OS, så skal det gøres snart."

RIM's tablet PlayBook vil køre med BlackBerry Tablet OS.
 
Med overtagelsen af Palm dækker HP nu alle formfaktorer fra servere til smartphones og tabletter. Men HP står også over for forhindringer, mener Forrester.

"HP har gjort alt for lidt for at demonstrere eller bare antyde, hvordan virksomheden vil integrere WebOS med Windows.
Derudover har HP historisk set aldrig rigtig haft forståelse for kulturen i udvikler-kanalen. På den anden side så har Palm en meget energisk udvikler-kanal. HP vil dog skulle arbejde hårdt for at bevise, at virksomheden kan tage hånd om Palms udvikler-kultur."
 
Forrester beskriver desuden situationen med de såkaldte "killer apps" til smartphones.

"Mens traditionelle forretningsapplikationer (for eksempel e-mail) rangerer højt på kundernes investerings-radar, så leder de mobile OS-leverandører stadig efter den næste killer app." 
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere