Artikel top billede

Pirattjeneste genopstår fra havets bund

En horde tyvagtige aber er gået om bord i den sænkede p2p-tjeneste Limewire og bringer den tilbage til nettets overflade.

Selv om den Gnutella-baserede peer-to-peer-tjeneste Limewire for bare 14 dage siden blev sænket i en amerikansk retssal, ser det nu ud til, at tjenesten er dukket op til overfladen igen.   
 
Det skriver nyhedssitet TorrentFreak, som beretter, at Limewire er stævnet ud igen i en forbedret udgave, der går under navnet Limewire Pirate Edition. 
  
Den nye version har officielt kappet alle forbindelser til stifteren Mark Gorton og folkene i firmaet Lime Wire, der flere gange har været i rettens søgelys.   

Aberne har pudset kanonen 

Piratversionen er baseret på Limewire version 5.6 beta, der kun kortvarigt var tilgængelig på nettet, inden Limewire var kæntret i retten og skudt i sænk af den amerikanske pladeindustri med erstatningskrav i milliardklassen. 
 
En anonym kilde fortæller TorrentFreak, at den nye version er bygget af "en horde tyvagtige aber, der klatrede om bord på det forladte skib, lappede sejlene, polerede kanonerne og frigav det gratis til internetsamfundet."
 
Skuden har forladt havnen
I modsætning til den originale version af Limewire er piratversionen uafhængig af selskabet Lime Wires servere.
 
Derudover er blandt andet Ask-værktøjslinjen fjernet, og alle funktioner i Limewire PRO-versionen er nu blevet aktiveret gratis.
 
"LimeWire Pirate Edition burde fungere bedre end den sidste version af Limewire (5.5.10), og den burde være mere stabil. Der er ingen adware eller spyware, for de tyvagtige aber gør dette til gavn for samfundet," fortæller den anonyme kilde til TorrentFreak.
 
Indtil videre findes abernes Limewire-klient kun til Windows.

I strid modvind

Limewire er flere gange havnet i retten, fordi tjenesten tilbyder download af ulovlige filer, der er beskyttet af ophavsretsloven.
De to værste sager foregik i 2005 og i 2007. Her var blandt andre den amerikanske Højesteret blandet ind i copyright-sager, hvor Lime Wire blev stævnet for mere end fem milliarder kroner for at distribuere copyrightbeskyttet materiale over sin Gnutella-protokol.
 
Søgsmålet på over fem milliarder kroner er endnu ikke afgjort trods flere samtaler mellem Limewire-stifter Mark Gorton og pladeindustrien.

Andre fildelingstjenester som eksempelvis den hjemmesidebaserede The Pirate Bay har plasket så meget i vandet, at fogedretten i foråret 2008 begyndte at pålægge danske internetudbydere at lukke for adgangen til sitet.

Lige præcis den fremgangsmåde kan pladeindustrien ikke benytte over for Limewire, da tjenesten i lighed med eksempelvis Napster og Kazaa er baseret på en applikation installeret på brugerens desktop, hvor man henter filerne igennem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere