"Oracle har fucket os."
Det er den enkle årsag til, at Miracles overskud ikke er større i år, ifølge den ene af de to administrerende direktører, Mogens Nørgaard,
"Jeg ville godt have haft mere i overskud. Jeg ved godt, hvad det skyldes, og jeg ved også, hvad vi kunne gøre med mere i overskud," siger han.
Den bramfri formulering om Oracle bunder i et samarbejde, som Miracle startede sammen med Oracle Danmarks uddannelsesafdeling.
Aftalen var ifølge Mogens Nørgaard "meget lukrativ" og gik ud på, at Miracle skulle sælge og arrangere Oracle-kurser i Danmark.
Han fortæller, at han mundtligt blev lovet eneret på Oracle- server og middleware-kurser i Danmark, men at der stod noget andet i kontrakten, og at Oracle selv blev ved med at holde de fleste kurser og tog alle kursisterne.
"Det her kostede os halvanden million kroner på seks måneder," siger Mogens Nørgaard.
Strid med Oracle
Anders Lund Rendtorff, kommunikationsdirektør for Oracle i Danmark, har en anden udlægning.
"Vi er kede af, at aftalen med Miracle ikke udviklede sig, som vi alle havde håbet på. Vi føler, at vi har været loyale overfor vores del af aftalen," siger han og henviser til en fælles pressemeddelelse med Miracle fra juni 2009, hvor der står, at "Oracle Danmark vil fortsat have uddannelsesfaciliteter og vil fortsætte med at udbyde kurser såvel som online Live Virtual Classes."
Mogens Nørgaard har opsagt samarbejdet. Faciliteterne indkøbt til samarbejdet vil Miracle nu bruge til at udbyde kurser til halv pris af Oracle.
Masser af projekter
Miracle-direktøren er trods uoverensstemmelserne med Oracle dog fortsat positiv.
"Omsætningen er steget en god portion, vi kan slet ikke klage. Det er tredje krise, vi oplever, siden vi startede, og vi har stadigvæk overskud. Men derfor ændrer markedet sig jo også," siger Mogens Nørgaard.
Han fortæller, at virksomheden i øjeblikket oplever stor vækst inden for udvikling af systemer til kunder, og at de altid har "to-tre projekter i gang."
Noget af det nyeste er et initiativ, der skal hjælpe unge mænd på it-studierne med at finde relevant studiearbejde, hvor de kan arbejde med for eksempel udvikling af systemer til foreninger, der har små it-budgetter.
"De får så faktisk rigtig erhvervserfaring, mens de læser, plus at de får lov at lave noget rigtig it-arbejde i modsætning til det pjat, de lærer på studierne," siger Mogens Nørgaard.
Derudover venter der en annoncering af det nye firma, Miracle Hosting A/S.
Om det projekt kaster penge af sig, vil tiden vise, men der er ingen tvivl om, hvad overskuddet skal bruges til.
"Vi skal have penge til at eksperimentere. Ellers holder det hele op," siger Miracle-direktøren.
Miracles bruttoresultatet er i år steget med over 10 millioner kroner, og overskuddet rammer fire millioner kroner.
Det er 160.000 kroner mindre end sidste år.