I et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fremgår det, at KPMGs revisor Erik Dybdahl har oplyst til bestyrelsesformand Asger Jensby, at Skats kontrol af selskabet beroede på en misforståelse.
Sandheden er imidlertid, at IT Factory efterfølgende fik et skattesmæk på 10 millioner kroner, og sagen blev overdraget til Nordsjællands Politi.
KPMG afviser blankt, at man skulle have kendt til Skats alvorlige mistanke om blandt andet moms-uregelmæssigheder.
Og vedrørende Skats kontrol af IT Factory afviste en advokat, at der skulle være noget som helst galt.
"Omkring det konkrete forhold blev vi af bestyrelsesformanden spurgt til, om vi havde kendskab til en momskontrol, hvilket vi besvarede benægtende til," siger administrerende direktør Jesper Koefoed fra KPMG om processen op til bestyrelsesmødet.
"Efter anmodning fra selskabets bestyrelsesformand rettede vi henvendelse til selskabets advokat, som oplyste os, at de rejste forhold var af mindre betydende karakter," fortæller Jesper Koefoed.
"Dette blev efterfølgende meddelt selskabets bestyrelsesformand," siger direktøren.
Vil ikke oplyse advokatens navn
Derfor så bestyrelsesmødereferatet ud, som det gjorde.
Vil I oplyse, hvilken advokat der var tale om?
"Nej, det ønsker vi ikke at oplyse, men det ved kurator, og af SKAT's afgørelse i sagen fremstår advokaten som "Selskabets repræsentant," og det var ikke os," siger Jesper Koefoed.
Han understreger, at KPMG ikke dengang havde kendskab til, at der efter SKAT's opfattelse var foretaget moms-uregelmæssigheder i IT Factory.
"Vi var bekendt med, at selskabet jævnligt havde momskontrol, som følge af såkaldte "negative momsangivelser," siger Jesper Koefoed.
Men revisionsselskabet afviser altså, at det har haft kendskab til Skats fusk-mistanke.
9 millioner i 2005
Ifølge KPMG var langt størstedelen af IT Factorys skattesmæk fra forhold i 2005.
Mens kun 800.000 kroner vedrørte forhold fra 2006 og første kvartal 2007.
Mistanken om skatte-fusk blev på et møde med Asger Jensby hos Skat i 2007 præsenteret som "ansvarspådragende for ledelsen."
Det var efter dette møde, at Asger Jensby tog kontakt til KPMG.
Kernen i erstatningssagen mod KPMG, der afkræves knap en milliard kroner, og bestyrelsen ved blandt andre Asger Jensby, der afkræves 30 millioner kroner, er, om parterne levede op til deres ansvar.
Herunder om de overså åbenlyse advarselssignaler.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erik Dybdahl.