I sidste uge blev filmaftalen lukket med, at filmfolket kan se frem til to milliarder kroner, mens spilbranchen blev spist af med knap 20 millioner støttekroner i de næste fire år.
Den støtte-størrelse er langt fra nok til at sikre investeringer og et ordentligt vækstlag i computerspilsbranchen, mener flere repræsentanter for det danske spilmiljø.
Ny strategi på spil
"Vi skal have lavet en helt ny vækststrategi for spillene, der adskiller sig fra filmene. For filmstøtten er i høj grad en kulturstøtteordning målrettet et dansk publikum, mens der er et helt andet potentiale i spillene," fortsætter hun.
Vækst og potentiale er netop nøgleordene for, at blandt andre Udenrigsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Eksportrådet i løbet af det næste halve år sætter sig sammen for at finde ud af, hvordan spillene kan støttes bedst muligt kommercielt - ikke mindst på eksportmarkedet, hvor danskudviklede spil sidste år omsatte for en kvart milliard kroner.
Til sammenligningen eksporterede den danske filmindustri for 28 millioner kroner.
Giv os penge
På nuværende tidspunkt er der ikke konkrete beløb eller aftaler i luften.
Derfor er støtteordningen på 20 millioner kroner smurt ud over de næste fire år også det mest håndgribelige, som spilindustrien har at hive fat i.
Ellen Trane Nørby er i det lys ikke overrasket over, at den danske spil-industri hungrer efter flere støttekroner, end sidste uges filmaftale kastede af sig.
"Jeg kender ikke nogen i kulturverdenen, der ikke gerne vil have mere støtte. Filmproducenter synes jo, at det er helt uretfærdigt, at vi tager et beløb svarende til halvanden dansk spillefilm og tilfører til spil-industrien," siger hun.
Ordentlige rammevilkår
Men en ting er økonomisk støtte. En anden er ordentlige rammevilkår.
Ellen Trane Nørby fremhæver således, at den kommende støtte eksempelvis kunne være forbedring af eksportvilkårene eller ligefrem skattefradrag for udvikling, som det eksempelvis også kendes i Canada.
"Vi hører fra industrien, at rammevilkårene er vigtigere end deciderede støttekroner. Derfor skal vi fra politisk side kigge på mulighederne for både det ene og det andet, uden jeg på nuværende tidspunkt kan love noget," lyder det fra Ellen Trane Nørby.