Artikel top billede

(Foto: Anatoly Vartanov (c) 2008 / Anatoly Vartanov aka UltraONE)

Sådan konverterer du filformater ganske gratis

Har du modtaget et filformat, som du ikke kan åbne? Sådan løser du problemet.

Du kender det garanteret: Du modtager et dokument, billede eller grafik i et format, som du ikke kan åbne, fordi du ikke har det rigtige program installeret på din pc.

Hvis du eksempelvis anvender en gammel Office-version eller det gratis open source kontorprogram Open Office, har du måske oplevet problemer med at åbne og udskrive Word-dokumenter i det nye Microsoft-format, der ender på docx.

Der findes forskellige gratis konverteringsprogrammer, der kan afhjælpe det problem, men du kan være ude for at sidde på en pc, hvor du ikke har mulighed for eller lov til at installere konverteringsprogrammer.

Ingen grund til panik og hurlum-hej. Business Center hjælper dig: Der findes nemlig en række online-systemer, der tilbyder at konvertere filer fra et format til et andet.

Stort udvalg af konverteringsværktøjer

Et af dem er http://www.online-convert.com. Her tilbydes konvertering af lydfiler, tekst-dokumenter, billedkonvertering og videokonvertering, ligesom konvertering til e-bogslæser og krypteringsværktøjer er tilgængelige.

Business Center prøvede først at konvertere en docx til en pdf-fil. Her gik konverteringen hurtigt, og en download af pdf-filen startede automatisk, så snart konverteringen var overstået.

Dernæst prøvede vi en konvertering af en powerpoint-fil (.pptx) til en pdf-fil.

Her tog konverteringen lidt tid. Man har mulighed for at indtaste sin mailadresse, hvis man bliver træt af at vente på, at en konvertering skal køre færdigt. Så sender online-convert automatisk den konverterede fil til din indboks.

Konverteret fil som zip

Et andet online/konverteringsværktøj er Free file Converter.
Her prøvede vi at konvertere en pdf-fil til et gammeldags Office-format (.doc). Der var ikke det store udvalg af output-formater for pdf-filen. Man kunne kun vælge mellem .doc, html og txt.

Konverteringen gik hurtigt, og efterfølgende kan man vælge, om man vil downloade den konverterede fil som en .doc eller en komprimeret zip-fil.

Muligheden for at downloade den konverterede fil som zip-fil er en god feature, hvis der er tale om store filer.

Generelt skal man være forberedt på ventetid, hvis man konverterer store filer ved hjælp af online-systemerne.

Det tager nemlig ikke mindst tid at uploade store filer, medmindre man har en god upload-hastighed. De fleste bredbåndshastigheder er dog asymmetriske med en hurtig download og en væsentlig langsommere upload.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere