Artikel top billede

Vil Microsoft møde modstand mod Windows 8?

Det er tvivlsomt, om virksomheder vil opgradere igen om blot to år, hvis de nu står midt i en opgradering til Windows 7.

Computerworld News Service: Virksomheder, der står midt i migrationen til Windows 7, vil sandsynligvis ikke have lyst til at gentage processen om blot to år med Windows 8, påpeger en analytiker.

"De vil helt bestemt gerne nøjes med at opgradere til kun hver anden version," siger Michael Silver fra Gartner om erhvervslivets tilgang til opgradering af Windows.

"Hvis Windows 8 udkommer om to år, så tror jeg, at der er en god sandsynlighed for, at mange virksomheder vil være meget tøvende overfor at migrere."

Silvers kommentarer falder, efter Microsofts hollandske arm offentliggjorde, at Windows 7's efterfølger - som af de fleste, om ikke af Microsoft selv, refereres til som Windows "8" - vil udkomme om to år på et tidspunkt i 2012. Den tidslinje passer fint med Microsofts tidligere udtalelser om, at Windows har en treårig udviklingsplan.

Hollændernes bemærkning om Windows 8 - "Microsoft holder tidsplanen for den næste version af Windows. Men det vil tage omkring to år, før 'Windows 8' er på markedet" - er siden blevet slettet fra blogindlægget. Tom Warren fra Neowin.net var den første til at skrive om den hollandske bemærkning.

Spænder ben for sig selv

Det faktum, at Microsoft har fjernet referencen til Windows 8, kommer ikke som nogen overraskelse hverken for Silver eller for analytiker Michael Cherry fra det uafhængige analysefirma Directions on Microsoft, der udelukkende beskæftiger sig med Microsoft.

"Hvis Microsoft begynder at tale om Windows 8 allerede nu, så risikerer virksomheden at spænde ben for Windows 7, skriver Cherry i en e-mail som svar på spørgsmål.

Og Windows 7 har bestemt momentum på sin side: I sidste uge oplyste Microsoft at have solgt over 240 millioner licenser af det kun et år gamle styresystem, hvilket gør det til det hurtigst sælgende styresystem i virksomhedens historie.

Webanalysefirmaet Net Applications har også bidt mærke i Windows 7's adoptionshastighed. Ifølge virksomhedens statistikker opnåede Windows 7 en brugsandel på 17 procent på kun et år, hvilket er over dobbelt så hurtigt som det problematiske og image-plagede Windows Vista.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere