Artikel top billede

Apple og Google i fælles oprør mod Microsoft-stifter

Apple og Google går sammen med en række andre store selskaber til fælles modangreb på Microsoft-stifter Paul Allen, der beskylder dem alle for at krænke hans patenter.

Apple stiller sig i geled sammen med flere af sine konkurrenter - blandt andre Google og Facebook - i et fælles modangreb mod Microsoft-stifter og mangemilliardær Paul Allen.

Det sker i et fælles forsøg på at få afværget de beskyldninger om patent-krænkelser, som Paul Allen har rettet mod 11 navngivne selskaber - inklusive Google, YouTube, Facebook, AOL, Apple og Yahoo.

Paul Allen mener, at de pågældende selskaber krænker 11 teknologier, som han fik patent på for mere end 10 år siden.

Blandt de 11 teknologier er et patent på noget, der er beskrevet som en "nyhedsbrowser".

Et andet patent omhandler teknologi, der gør en netbruger opmærksom på websites, der indeholder materiale, som ligner det indhold, som en given bruger kigger på.

Patenterne blev udstedt til Paul Allen-selskabet Internal Research mellem 2000 og 2004.

De blev senere overført til et andet Paul Allen-selskab, Interval Licensing.

Vil have sagerne afvist

En række af de anklagede selskaber med Google i spidsen arbejder nu ihærdigt på at få afvist Paul Allens beskyldninger ved de amerikanske domstole.

De hævder, at Interval Licensing ikke har været i stand til at påvise præcist, hvordan de pågældende patenter er blevet overtrådt.

"Interval har ikke ret til at spilde rettens og andres ressourcer ved at skyde med spredehagl mod mange selskaber uden at give nogen som helst indikation om hvilke produkter eller tjenester, det drejer sig om," lyder det fra Google.

"Intervals sagsanlæg er så blottet for fakta, der kan understøtte sagsanlægget, at det er umuligt for Google at forberede et fornuftigt forsvar," lyder det fra Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






Premium
Søstrene Grene skifter Microsoft ud med SAP og rykker for første gang i clouden i stor ERP-transformation: Der er brug for en helt ny tilgang