Konge på kontoret: En blæser uden blade

Nu kan du udnævne dig selv til gadget-konge på kontoret og slippe for at svede gennem skjorten. Gør omverdenen misundelig med en blæser uden blade

Selv om vinteren er på vej, har vi ikke glemt, hvordan sommeren føltes her på redaktionen.

Det var ikke bare varmt, men svedende varmt. Luften var til at skære i, og gennemblødte skjorter og t-shirts var et almindeligt syn. Derfor var der kamp om kontorets få ventilatorer.

Sådan kommer det nok også til at være næste år, men måske skal vi ikke længere slås om en traditionel blæser. I hvert fald ikke hvis vi kan få fingre i den nyeste model fra Dyson, der ellers mest er kendt for at producere støvsugere og håndtørrere.

For det engelske firma har genopfundet bordblæseren, der virker helt uden brug af blade.

Tjek selv billedet til højre. Det ser ud som om, at der skabes lufttryk ud af det ganske ingenting. Dysons siger, at konstruktionen er sikrere for nysgerrige børn med små fingre, og derudover skaber den også et mere konstant lufttryk og næsten helt uden blæsetstøj.

Hvordan virker den så? Ved at "accelerer luft gennem en ringformet blænde." Er du ikke meget klogere? Heller ikke os.

I bund og grund så suges luft ind i bunden, og det presses ud i toppen, hvor den smarte konstruktion forstærker lufttrykket hele 15 gange. Dyson selv siger, at firmaet har hentet inspiration til designet fra flyverdenen. Læs mere om hvordan blæseren virker her.

Luftstrømmen er helt konstant og skulle angiveligt være meget mere behagelig at opleve sammenlignet med konventionelle blæsere.

Det er endnu usikkert, hvornår blæserne ryger på markedet i Danmark, men i USA står 10-tommer modellen i 300 dollar, cirka 1.500 kroner, mens den større 12-tommer model koster 330 dollar, cirka 1.650 kroner.

Du kan læse mere om Dysons blæsere her.

Blæseren er i øvrigt ikke den eneste smarte gadget, der kan gøre livet på et varmt kontor mere behageligt. Vi har tidligere skrevet om skjorter med indbyggede blæsere, som kan kobles til computeren, og mini-køleskabet til dåsecolaen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere