Test: Sådan bruger du Google som telefonpasser

Med tjenesten Google Voice får du et enkelt nummer, der kan bruges til din arbejdstelefon, din mobil og dit fastnet. Samtidig gemmes dine sms-beskeder online, og din voicemail trylles om til tekst. Vi har testet den gratis tjeneste.

Test: Sådan bruger du Google som telefonpasser

Søgegiganten Google lancerer nye tjenester til højre og til venstre.

Det er næsten umuligt at gå online uden at bruge firmaets tjenester som Gmail, Google Maps, YouTube, Google Reader, Google Docs og Google.dk, selvfølgelig.

I USA har firmaet også lanceret Google Voice - en gratis onlinetjeneste, der har potentiale til at revolutionere telefoni og den måde, vi ringer til hinanden.

Denne skribent har haft mulighed for at prøve Google Voice over de seneste to måneder og kan fortælle, at der virkelig er noget at glæde sig til.

Kort fortalt, så giver Google Voice dig et nyt telefonnummer, der fungerer som en hub eller indgangspunkt til alle dine eksisterende telefonnumre, og som giver dig avancerede muligheder for at styre og kontrollere din telefoni.

Ideen er, at du parrer dit Google-nummer med alle dine eksisterende telefonnumre, eksempelvis privat mobiltelefon, arbejdstelefon, telefonen i sommerhuset og den gode, gamle fastnetslinje, hvis du stadigvæk har sådan en.

Send svigermor direkte til voicemail

Når folk ringer til dit Google-nummer, så bliver opkaldet automatisk viderestillet til alle dine telefoner, så du aldrig mister opkaldet.

Du kan styre Google Voice-tjenesten via en webside, der er kraftigt inspireret af Gmail. Her kan du lave avancerede regler, og styre hvilke telefoner, der skal ringe på hvilke tidspunkter, og du kan også lave specifikke regler i forhold til dine kontaktpersoner.

På den måde kan du lave en regel, så chefen altid bliver sendt videre til mobilen og svigermor altid får smidt direkte til voicemail i hovedet.

Når folk, du ikke kender, ringer til dit Google-nummer. Så bliver de automatisk bedt om at oplyse deres navn, som du så får oplyst, så du kan vælge, om du vil tage opkaldet eller ej.

Transskriberer dine stemmebeskeder

Kan folk ikke få fat i dig og ryger videre til voicemail, så prøver Google Voice at transskribere stemmebeskeden, og i de fleste tilfælde lykkedes det ganske godt. Du kan afspille beskeden på din mobil eller via Google Voice-websiden eller blot læse den online.

Du kan også vælge at få tilsendt en sms eller e-mail med den transskriberede besked.

Samme koncept går igen med sms-beskeder, der videresendes til din mobil, men som også kan læses online. Sms-beskederne vises som samtaler, lidt ligesom vi kender det fra Gmail.

Optag dine opkald og skift mobil undervejs

Festen stopper dog ikke her. Med Google Voice kan du også optage samtaler ved blot at trykke på 4-tasten.

Samtalepartneren i den anden ende bliver orienteret om, at du er gået i gang med at optage opkaldet i et forsøg på at værne lidt om privatlivet.

Du kan også skifte telefoner midt i en samtale. Er du på arbejdstelefonen, men er på vej ud af døren, så kan du viderestille opkaldet til din mobil og tale videre, mens du pendler hjem.

Der kan også spares masser af penge med Google Voice. Du kan ringe billigt til udlandet, og det er et fremragende alternativ til Skype, både hvad angår pris og brugervenlighed.

Du kan nemt fylde penge på din Google Voice-konto med et kreditkort. Overraskende nok, så er sms-beskeder til udlandet gratis - noget jeg sætter stor pris på som bosat i USA med masser af familie og venner hjemme i Danmark.

Stort potentiale, men lidt for besværligt

Kan Google Voice så fuldstændig overtage mobilen og erstatte alle dine andre numre? Hmm, ikke endnu desværre.

De fleste folk har det med at ringe tilbage til det nummer, de har fået et opkald fra. Og ringer du fra din mobiltelefon, så får de jo vist dit mobilnummer og ikke dit Google-nummer.

Det kan fikses ved at starte opkaldet fra Google Voice-websiden, der så ringer til din mobil og derefter ringer til det valgte nummer. Det er dog en lidt kringlet løsning og er i de fleste tilfælde alt for besværligt.

Det er nemmere, hvis du har en mobil med det Google-støttede Android operativsystem. Her kan du downloade et Google Voice-program, der gør det nemt at ringe ud via dit Google Voice-nummer. Programmet fungerer også som en slags tynd klient, der giver noget af den samme funktionalitet, der er på Google Voice-websiden.

På den måde reduceres din nuværende mobiloperatør til en "dum leverandør" af data og minutter, mens alt andet klares af Google.

Google Voice på vej til iPhone

Google mangler stadigvæk at finpolere tjenesten hist og her, før den rigtig kan "erstatte" dine gamle telefonnumre og blive 100 procent integreret i dit digitale liv.

Der er dog ingen tvivl om, at det vil ske, og især integrationen med Android-mobiler er et rigtig hit!

Google prøver i øjeblikket også at få et Google Voice-program ind i Apples App Store, men Apple kæmper imod.

For Google Voice er en bombe under teleselskabernes indtægtskilder, som Apple i mange tilfælde får del i takket være sin iPhone.

Den amerikanske telestyrelse undersøger i øjeblikket tvisten, der kan gå hen og skabe præcedens for, om og hvordan firmaer kan begrænse adgangen til internettet og onlinetjenester.

Det er endnu uvist, hvornår Google vælger at lancere Google Voice udenfor USA. Indtil da kan du kun lure her.

Udforsk den megen funktionalitet med Google Voice her!

Se hvordan Google Voice fungerer her:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere