De små virksomheder er hårdest ramt af mangel på softwarefolk

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld Executive d. 31. august 2007.


Når virksomheden fattes software-medarbejdere, øges presset på de ansatte. De skal simpelthen tænke hurtigere.
76 procent af danske virksomheder presser ifølge en ny undersøgelse fra software-konsulentfirmaet HiQ deres softwarefolk hårdere for at holde produktionsniveauet oppe.
Hårdere pres for ansatte
Men det er især medarbejdere i de mindre virksomheder, der presses hårdere, fortæller administrerende direktør Gilbert Jensen fra HiQ.
"Det er ikke så godt at være en lille virksomhed i den sammenhæng," siger han.
Gilbert Jensen henviser til, at 86 procent af de mindre virksomheder med under 100 ansatte presser deres medarbejdere hårdere, mens det i mindre grad er tilfældet for de største virksomheder med over 600 ansatte.
Her er det 68 procent af softwaremedarbejderne, der må knokle mere.
Fører til lavere vækst
HiQ har spurgt 100 danske virksomheder fra den klassiske industri, medicoteknik, telesektoren, banker og finans om konsekvenserne af manglen på software-medarbejdere, og om hvordan de løser mangelsituationen.
Overordnet set mangler fire ud af fem virksomheder softwaremedarbejdere, og tallene peger på, at især de mindre virksomheder mærker de negative konsekvenser i form af øget pres på medarbejderne, lavere vækstpotentiale i virksomheden og ringere produkter.
Og de er også dårligere stillet, når det kommer til at løse mangelsituationen, viser tallene.
Således anvender de små virksomheder i mindre omfang outsourcing og offshoring af opgaver.
De er også mindre aktive, når det kommer til at hyre vikarer og annoncere efter arbejdskraft.
Gode til partnerskaber
Til gengæld er de mere aktive i forhold til at indgå partnerskaber med software-virksomheder.
"De små virksomheder har helt klart sværere ved at gøre opmærksom på sig selv, og det betyder, at softwarefolkene måske går til de mere velrenommerede virksomheder, som intensiverer annonceringen i denne tid," siger Gilbert Jensen.
Potentiale i outsourcing
Selv om de små virksomheder ikke anvender outsourcing og offshoring i samme omfang som de større virksomheder, er de efterhånden kommet godt med, viser tallene.
For software konsulentvirksomheden HiQ udgør de mindre virksomheder en god mulighed for at komme ind med partnerskaber og konsulentydelser.
Således vurderer 55 procent af de 100 adspurgte virksomheder, at markedet for softwarekonsulentydelser vil opleve vækst eller stor vækst fremover.
Outsourcing og offshoring vurderes dog at have endnu større potentiale. Her er det henholdsvis 61 og 65 procent af virksomhederne, der tror på vækst eller stor vækst fremover.

OriginalModTime: 23-08-2007 13:39:23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere