Scor kassen på de "fattige" lande

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. august 2007.


Konkurrencen på de store markeder er hård. Derfor kan det være fornuftigt at satse på markeder uden for USA og Europa.
Det mest logiske, når man starter en webbutik, er selvfølgelig, at man koncentrerer sig om de store markeder. Det giver jo sig selv, at det er sjovt at koncentrere sig om USA eller Tyskland. Man skal også bare huske, at konkurrencen er utrolig hård. Nogle af de steder, folk sjældent tænker så meget over, er Mellem- og Sydamerika og Afrika. To af de regioner, der er mest overset i øjeblikket, er simpelthen Sydamerika og Mellemamerika.
Der er ikke mange, der tænker på, at der bor 106 millioner mennesker i Mexico, hvoraf 21 millioner har en levestandard på højde med den danske eller derover. Det vil sige, at der sidder 21 millioner folk på samme niveau som danskere med et kreditkort i baglommen og egentlig bare gerne vil købe noget.
Selv i USA, der grænser op til Mexico, fatter de amerikanske webshops simpelthen ikke, hvor uendeligt stort potentiale der er i det mexicanske marked. Meget få amerikanske butikker har oversat deres websites til spansk, og endnu færre har kulturelt tilpasset dem.

I SPAMfighter var vi heller ikke klar over det, må jeg være helt ærlig at sige. Vi opdagede det bare, da vi fik oversat vores website til spansk. Lige pludselig begyndte der at komme ordrer hver dag fra Syd- og Mellemamerika. Vi får i dag gennemført cirka fem-ti salg hver eneste dag. Så kan man sige, at det er jo ikke alverden. Men det er alligevel 30.000-50.000 kroner om måneden nu, og vi er ikke engang begyndt kulturelt at tilpasse det på nogen måde.
Kommer der en mexicaner ind, er det det spanske flag og ikke det mexicanske. Det er jo ikke en særlig rar velkomst at give folk. Dertil vil der helt sikkert være nogle kulturelle ændringer, vi bliver nødt til at lave for ikke at frastøde. Det kan være sprogbrug. Det kan være farver. Det kan være grafik. Det kan være alle mulige forskellige ting og sager, som skal skiftes for at tækkes det marked.

Hvis man forestiller sig, at det er lige så spændende på de andre markeder i Sydamerika, vil jeg tro, at SPAMfighter let alene kunne leve af Sydamerika.
Man skal dog være opmærksom på, at det kan være en fordel at tilpasse sine produkter til de fjerne markeder. En større amerikansk hårshampoofabrikant begyndte at markedsføre deres produkter i Indien. Det gik ikke særligt godt, da mange indere ikke havde råd til at købe en flaske shampoo, så salget gik trægt. En dag fandt de på at begynde at sælge shampoo i små poser meget lig dem, man får som prøver i diverse dameblade, og så begyndte markedet at tager fart. Inderne følger meget med i den vestlige livsstil, og de vil gerne være med på vognen. Så nu kan de en gang om måneden købe shampoo til en enkelt hårvask og på den måde identificere sig med de vestlige idealer.

Det interessante er, at der bliver solgt enorme mængder af de små poser, og prisen er langt højere pr. liter, end hvis man købte en hel flaske, og det gør forretningen ufattelig lønsom for producenten.
Så en af dagene skal vi have lavet en ny SPAMfighter, som måske kan lidt mindre, men til gengæld er billigere og mon ikke, vi så kan sælge langt mere?

OriginalModTime: 23-08-2007 13:29:10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere