Datalageret holder flyttedag

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 1. juni 2007.


For ikke så mange år siden var
storage noget med faste pladelagre, der gav gode armmuskler at håndtere eller dumme flappede floppyer, som var noget skrøbeligt bras.
Nu har jeg små memorysticks med 2 GB plads til et par hundrede kroner. Jeg har en 160 GB ekstern harddisk til alt det, som jeg ikke gider brænde over på dvd'er.
Og så er der alt det løse, som jeg lader flyde på nettet. Der er mine Flickr og Google-album med foto. Der er mit formidable e-mail-lager på Gmail. Og så er der lige en snes andre tjenester, som giver mig fra 50 MB til flere GB-lagerplads til data på nettet.

Især tendensen til at lade lagerpladsen flyde på internettet eller i det mindste bruge internettet til at fragte mine data rundt mellem forskellige enheder af mere eller mindre mobil art er noget, som jeg har lagt mærke til, at jeg og andre benytter mere og mere. Det sker i takt med, at de praktiske internethastigheder stiger, og trådløse netopkoblinger er på vej til at være en allestedsnærværende mulighed.
På virksomhedsplan er der - som du kan læse i dette nummer af CTO - også et voksende marked for at stille internetbaseret lagerplads til rådighed. Man kan sågar købe sig til services, hvor lokale harddiske kan fjerndiagnosticeres og fejlrettes via internettet.

Storage er billigt og i høj grad til rådighed overalt. Det er med andre ord blevet en regulær "commodity". Resultatet er oceaner af lagerplads, som kombineret med analyseværktøjer kan skabe mening ud af løst strukturerede data og dermed redde menneskeliv. Lyder det mærkeligt, så læs mere om textmining hos lægerne på Herlev Sygehus i dette nummer af CTO.
Men udviklingen i retning af de-
central, billig og højkapacitets-storage er ikke uproblematisk. Det kræver overblik og ikke mindst en entydig ansvarsfordeling, hvis virksomhedens data
skal overleve i et broget leverandørmarked.
Har du kommentarer så send en e-mail eller diskuter storage på min blog:
cw.dk/blog/kurt

God sommer.
Kurt Westh Nielsen

OriginalModTime: 01-06-2007 11:14:56




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere