Den menneskelige side af it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. maj 2007.


Den menneskelige side af it
Brugerne skal med i løsningerne på nettet, mener nyansat interaktionsdesigner i Creuna, Nanna Seidelin.

Nanna Seidelin er ansat som informationsarkitekt i Creuna. Gennem de seneste 10 år han hun arbejdet med kommunikation og it. De seneste fem år har hun været selvstændig konsulent inden for blandt andet interaktionsdesign og informa­tionsarkitektur.

Du har været selvstændig konsulent i de seneste fem år. Hvorfor vælger du at skifte fra den frie rolle til en fast stilling?
"Jeg savnede kolleger, den faglige sparring, det daglige grin. Jeg savnede især kolleger at diskutere med. Som konsulent ved man jo det hele. Det er lidt trist, at jeg ikke underviser længere, som da jeg var konsulent. Nu fasciliterer jeg i stedet forskellige workshops, og det giver det samme for mig, som da jeg underviste.

Hvad bliver dit primære arbejde i Creuna?
"Mit primære arbejde blive at lave informationsarkitektur. I mit nye arbejde er jeg med fra starten i kundeprojekter. Jeg er med til opstartsmøderne, hvor man diskuterer, hvad det er, kunden gerne vil have. Hos Creuna ser man det som en central del af processen at tænke informationsdesignet med fra den allerførste del.
Konkret laver jeg workshops, hvor jeg er med til at præsentere, hvordan kunden bedst udnytter de muligheder, der er i internettet. I mit tilfælde gælder det også mere generel strategisk kommunikation og hvordan man udnytter nettet til branding.
Det handler ikke kun om reklame, men også om strategier. Det handler blandt andet om, hvordan man kommunikerer internt og eksternt. Man skal overveje, hvordan de spiller ind på hinanden.
Kampagnen med Sonofonpigen er et godt eksempel på, hvordan intern og ekstern kommunikation spiller sammen. Denne kampagne henvendte sig i lige så høj grad til Sonofons egne medarbejdere og viste dem, hvordan de skulle være over for kunderne."
Adfærdspsykologi
Hvorfor er det informationsarkitektur, der er så interessant?
"Det, der driver mig, er at forstå, hvorfor brugerne agerer på en hjemmeside, som de gør. Fra jeg startede med at bruge nettet i 1995, har jeg lagt mærke til, hvor hurtig man er til at klikke på tilbageknappen, hvis der er problemer. Mit speciale handlede også om brugerkonvertering, altså hvordan man får en bruger til at blive til en kunde på en webshop.
Uanset hvor erfarne brugerne er, så skal du kunne bruge en hjemmeside for eksempel uden at bruge unødig tankekraft. Desuden har interaktionsdesign en form for renæssancevidenskab over sig. Man kan tage en masse forskellige faglige grene ind, som har relevans. Et eksempel kunne være adfærdspsykologi. Det har man brugt meget, når man skal teste software. Selv brugte jeg semiotik i mit speciale."

Du er cand mag i dansk. Hvordan er det at arbejde som humanist på en teknologisk arbejdsplads?
"Jeg har arbejdet i branchen siden 1995, så kommunikationen med it-folk ser jeg ikke som noget problem. Jeg er selvfølgelig bagud på teknologisk viden, men jeg har ikke noget problem med at forstå, hvad vores programmører snakker om.
Grunden til, at jeg valgte Creuna er, at teknologien ikke får lov til at vinde over det forretningsmæssige. Løsningerne skal give mening for kunden og kundens brugere."

Hvor ser du dig selv om 10 år?
"Det ved jeg ikke, i en kajak i Østgrønland måske. Jeg kunne på længere sigt godt tænke mig at have ledelsesansvar, men jeg vil ikke slippe det faglige indhold. Det tror jeg, at jeg vil kede mig ved."

Boks: karriere-portræt
Computerworld taler med en person, der er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Nanna Seidelin, der går fra at være selvstændig konsulent til et job som informationsarkitekt hos Creuna.

OriginalModTime: 03-05-2007 13:57:33




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Danske Commodities A/S

IT Systems Engineer

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere