FCK'er skal gøre Siemens til et vinderhold

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. april 2007.


Den tidligere FCK'er og Danmarksmester i fodbold Kenneth Wegner vil gøre Siemens til en vinderarbejdsplads.

Du er ansat som HR-manager i Siemens, hvad bliver dine primære mål?
"Jeg skal først og fremmest gøre Siemens til en bedre arbejdsplads. Det skal være den bedste i Danmark. Det er selvfølgelig noget, som vil tage lidt tid, for man starter jo ikke med at blive verdensmester den første dag. Helt konkret så kigger vi først på medarbejdernes daglige arbejde. De redskaber, man bruger i arbejdet, skal være ordentlige. Sammenligner man med sportens verden, så skal man ikke gå ned på udstyret. Det skal ikke være den afgørende faktor for, om man vinder eller taber. Hvis redskaberne ikke stemmer overens med de krav, der stilles, så har man et mismatch. Det betyder ikke, at vi skifter det hele ud i dag eller i morgen. For at skabe en bedre arbejdsplads, så handler det om, at ledelsen lytter til det, medarbejderne har at sige. Ofte er de fleste problemer offentligt tilgængelige, og for ledelsen handler det dybest set om, at der er en ordentlig kommunikation medarbejderne imellem og mellem ledelse og medarbejdere."

Nu har du både været fodboldspiller i FCK og fodbolddirektør i Herfølge. Hvilke erfaringer kan du tage med dig fra sportens verden og bruge i dit arbejde hos Siemens?
"Det vigtigste er, at man har ambitiøse mål. Det nytter ikke noget kun at give en halvsløj indsats. Man når ikke altid sine mål, men det vigtigste er at have dem. På en arbejdsplads som Siemens er det de mange, der gør en forskel. Det er kæden, der trækker læsset. Ligesom i sportens verden er det vigtigt at fokusere der, hvor man er svag. Det gælder uanset om det er en højre back på fodboldholdet eller kantinen på arbejdet, der er dårlig. Det gør man bedst ved at sætte pris på de mennesker, der i klubben eller arbejdspladsen. En god begyndelse er at diskutere, hvor man er svag og så bevæge sig videre fra det udgangspunkt. Der er jo ingen, der er god til det hele."

Du mener, at man som sportsmand lærer at være ekstremt fokuseret. Hvordan kan du bruge det i dit arbejde i dag?
"Det handler om at lave nogle klare prioriteringer og ikke skifte fokus hele tiden. Jeg plejer at bruge udtrykket skarpt fokus. Hvis en medarbejder for eksempel kræver bedre kommunikation fra ledelsen, så skal man fokusere på det. Eksempelvis viser undersøgelser, at ni ud af ti medarbejdere mener, at ledelsen kommunikerer for dårligt, uanset hvordan de kommunikerer. Når medarbejderne ser det som et problem, så er det også et problem for virksomheden."

Hvad betyder fodbold for dig i dag?
"Fodbold er ligesom barndomskæresten. Det fylder ikke så meget som dengang. Når vi sidder i omklædningsrummet, fortæller vi mere om, hvor gode vi var engang. Fodbold ser jeg mest i tv, selvom det bliver til træning og oldboyskampe et par gange om ugen."

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Kenneth Wegner, der har en fortid som professionel fodboldspiller, som nu spiller HR-manager i Siemens.

OriginalModTime: 12-04-2007 14:14:41




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere