Så vild bliver din næste bærbar

Intel har proppet den nyeste Core i7-processorteknologi fra desktoppen i din bærbare computer. Vi har vanen tro tjekket op på herlighederne. Se her om din næste bærbar skal være quadcore.

Det netop afholdte Intel Developer Forum (IDF) i San Francisco er stedet, hvor verdens største chipproducent løfter sløret for kommende tiltag på processorområdet.

Og Intel tøvede i denne omgang ikke med at vise omverdenen, at den bærbare computer ydelsesmæssigt står stadig mindre i skyggen af den buttede stationære.

Intels Core i7-processor (læs vores tests af ydelsen her og her) er førstevalget til din computer, hvis rendyrket ydelse til krævende computerspil og videoredigering er din førsteprioritet.

Det er en quadcore-processor, altså en særligt kraftig model med fire fysiske kerner, som giver en saltvandsindsprøjtning til de programmer, der formår at udnytte dens multitasking-evner.

Fra stationær til bærbar

Hidtil har det, med enkelte undtagelser, været den stationære pc, der nød godt af de mange hestekræfter. Men sammen med et nyt chipsæt, som Intel kalder Mobile PM55 Express, har Core i7-processoren omsider også fundet vej til det bærbare format.

Processoren, der i entusiastkredse er kendt under kodenavnet 'Clarksfield', kommer udelukkende med DDR3-hukommelse, som efterhånden er kommet ned på et acceptabelt prisniveau.

Det drejer sig i første omgang om modellerne i7-720QM og i7-820QM på respektive 1,60 og 1,73 gigahertz.

Der findes ligeledes en Extreme Edition-processor, i7-920XM, på to gigahertz. Du behøver imidlertid ikke frygte at brænde fingrene på din bærbare computer, for Intel understreger, at processorerne kommer med en række avancerede strømsparefunktioner - det, chipproducenten selv kalder 'deep sleep-tilstande', som der er hele 15 af.

- De nye processorer kan skifte mere dynamisk mellem de i alt 15 deep sleep-tilstande, og latensen er sænket fra fem til blot to millisekunder, siger Jan Östling, Enterprise Technology Specialist hos Intel, til pcworld.dk.

For dig betyder det i praksis, at de mange bærbare processormuskler ikke nødvendigvis dræner computerens batteri, inden du når at fylde din kop med kaffe. Hvis din bærbare er tilsluttet lysnettet, kan den indbyggede Turbo Mode imidlertid (læs mere om teknologien her) presse frekvensen op på henholdsvis 2,8, 3,06 og 3,2 gigahertz. Det svarer til forøgelser af taktfrekvensen på op mod 75 procent.

Jan Östling understreger derudover, at Windows 7 er bedre til at dirigere ressourceforbruget til kun én kerne, når der ikke er behov for, at quadcore-processorens øvrige kerner knokler løs.

De resterende tre kerner kan derfor gå i dvale, hvilket ikke var muligt i helt samme grad med Windows Vista.

Ventetid på den nye teknologi

Kan du så få fingrene i den nye bærbare teknologi allerede nu? Ikke helt - men producenter som Toshiba, Asus og HP står klar i kulissen med nye modeller, som du sandsynligvis kan få hænderne på relativt kort tid efter lanceringen af Windows 7 den 22. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering