Så vild bliver din næste bærbar

Intel har proppet den nyeste Core i7-processorteknologi fra desktoppen i din bærbare computer. Vi har vanen tro tjekket op på herlighederne. Se her om din næste bærbar skal være quadcore.

Det netop afholdte Intel Developer Forum (IDF) i San Francisco er stedet, hvor verdens største chipproducent løfter sløret for kommende tiltag på processorområdet.

Og Intel tøvede i denne omgang ikke med at vise omverdenen, at den bærbare computer ydelsesmæssigt står stadig mindre i skyggen af den buttede stationære.

Intels Core i7-processor (læs vores tests af ydelsen her og her) er førstevalget til din computer, hvis rendyrket ydelse til krævende computerspil og videoredigering er din førsteprioritet.

Det er en quadcore-processor, altså en særligt kraftig model med fire fysiske kerner, som giver en saltvandsindsprøjtning til de programmer, der formår at udnytte dens multitasking-evner.

Fra stationær til bærbar

Hidtil har det, med enkelte undtagelser, været den stationære pc, der nød godt af de mange hestekræfter. Men sammen med et nyt chipsæt, som Intel kalder Mobile PM55 Express, har Core i7-processoren omsider også fundet vej til det bærbare format.

Processoren, der i entusiastkredse er kendt under kodenavnet 'Clarksfield', kommer udelukkende med DDR3-hukommelse, som efterhånden er kommet ned på et acceptabelt prisniveau.

Det drejer sig i første omgang om modellerne i7-720QM og i7-820QM på respektive 1,60 og 1,73 gigahertz.

Der findes ligeledes en Extreme Edition-processor, i7-920XM, på to gigahertz. Du behøver imidlertid ikke frygte at brænde fingrene på din bærbare computer, for Intel understreger, at processorerne kommer med en række avancerede strømsparefunktioner - det, chipproducenten selv kalder 'deep sleep-tilstande', som der er hele 15 af.

- De nye processorer kan skifte mere dynamisk mellem de i alt 15 deep sleep-tilstande, og latensen er sænket fra fem til blot to millisekunder, siger Jan Östling, Enterprise Technology Specialist hos Intel, til pcworld.dk.

For dig betyder det i praksis, at de mange bærbare processormuskler ikke nødvendigvis dræner computerens batteri, inden du når at fylde din kop med kaffe. Hvis din bærbare er tilsluttet lysnettet, kan den indbyggede Turbo Mode imidlertid (læs mere om teknologien her) presse frekvensen op på henholdsvis 2,8, 3,06 og 3,2 gigahertz. Det svarer til forøgelser af taktfrekvensen på op mod 75 procent.

Jan Östling understreger derudover, at Windows 7 er bedre til at dirigere ressourceforbruget til kun én kerne, når der ikke er behov for, at quadcore-processorens øvrige kerner knokler løs.

De resterende tre kerner kan derfor gå i dvale, hvilket ikke var muligt i helt samme grad med Windows Vista.

Ventetid på den nye teknologi

Kan du så få fingrene i den nye bærbare teknologi allerede nu? Ikke helt - men producenter som Toshiba, Asus og HP står klar i kulissen med nye modeller, som du sandsynligvis kan få hænderne på relativt kort tid efter lanceringen af Windows 7 den 22. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere