Vellykket computerkabinet til feinschmeckere

Med P193 har Antec forbedret et af sine bedste kabinetter og skabt en lækker løsning til designbevidste brugere. Vi har testet løs. Se her om din computer fortjener ny luksusindpakning.

Vellykket computerkabinet til feinschmeckere

Mens komponenter som bundkort, grafikkort og processor har en livscyklus, der næsten er kortere end Sydney Lees boksekamp mod Stig Tøfting, er kabinettet en ganske anden sag.

Hvis du køber et kabinet i dag, vil det følge dig som en trofast vovse det næste årti.

Det vil gang på gang indvilge i, at du opgraderer pc'ens hardware, og netop derfor giver det god mening ikke at lade spare-daggerten falde på den - til tider - beigefarvede og lidt kedelige kasse, som mange har det bedst med at gemme af vejen under skrivebordet.

Det ville dog være decideret skammeligt at benytte adjektiver såsom "beigefarvet" og "kedelig" i forbindelse med P193-kabinettet fra Antec, der er specialist i kabinetter, strømforsyninger og køling.

Man kunne endda foranlediges til at tro, at producenten må have hypnotiseret sine ingeniører til at glemme alt om finanskrisen, for der er vitterligt ingen smalle steder på dette kabinet.

P193, der er et såkaldt midi-tower-kabinet, fremstår designmæssigt yderst velovervejet og harmonisk - og faktisk også en anelse diskret.

Men i kabinettets indre er ventilationen så gennemført, at selv computerentusiaster, der ikke kan vente med at få hænderne på de nyeste, glohede quadcore-processorer, vil blive stillet svært tilfredse.

Antec har nemlig fundet plads til intet mindre end fire blæsere: En blæser bagtil på 120 millimeter, to styk i kabinettets top på 140 millimeter og endelig en stor krabat på 200 millimeter monteret på siden, som har en fremragende evne til at holde bundkortet og andre vitale dele kølet ned.

Blæserne brillerer ved at være både støjsvage og effektive, og du kan installere yderligere tre, hvis du bare ikke kan få stillet kølingslysten.

Den største blæser på 200 millimeter kan i enkelte tilfælde blive et problem for de mægtigste processorkølere, og der opstod karambolage mellem vores Thermalright Ultra 120 eXtreme-køler og ventilatoren på kabinettets side.

En uheldig detalje, som vi må tilskrive designet, der er meget smalt. Og selvom der er mere plads sammenlignet med forgængeren, P190, er der stadig plads til forbedring.

Kampvægt på 16 kilo

Kabinettet - der er udført i børstet aluminium, stål og plastic - signalerer kvalitet fra første færd. Ligesom vægten på mere end 16 kilo gør det. Og gennem de seneste to måneder har det været en virkelig god oplevelse at installere hele to testplatforme i P193.

På to vigtige parametre er kabinettet nemlig særdeles gennemført. Dets indre er "etageopdelt", så strømforsyningen - som du i øvrigt skal købe separat - installeres nederst, i et separat "rum".

Du kan dermed nøjes med kun at trække de nødvendige kabler op til bundkort, grafikkort, optisk drev og harddiske. Et andet argument er, at varmen fra strømforsyningen ikke ledes op til de øvrige komponenter.

Og for lige at sætte trumf på, har Antec sørget for huller i selve bundkortets monteringsplade, så du kan trække kablerne optimalt, fastspænde dem på bagsiden og sikre pc'en et nydeligt indre med optimal luftgennemstrømning.

For det andet er der støvfiltre på indsugningsblæserne, så grufulde nullermænd ikke mænger sig med din dyrt indkøbte hardware.

Du kan derfor nøjes med en sjælden gang imellem at svinge støvsugeren og rense filtrene, som nemt afmonteres. Noget, som mange producenter endnu ikke har lært, men som uden tvivl burde vinde større genklang i branchen.

Med praktiske stik på fronten, der inkluderer eSATA-, USB-, mikrofon- og almindeligt audio-stik, er vores helhedsindtryk, at P193 kandiderer til titlen som det absolut bedste kabinet, vi endnu har testet.

Det kunne være lakeret sort indvendigt, og der burde være plads til selv de største kølere, men det er alt sammen i petitesseafdelingen, når det endelige regnskab skal gøres op.

Antec P193 hører til i kabinetternes superliga og er bestemt det pebrede prisskilt værd. Vi er faktisk så positivt overraskede, at vi ikke har lyst til at skille vores testmaskine ad i stumper og stykker og sende kabinettet retur.

Derfor vender vi tommelfingeren opad og tildeler kabinettet karakteren fem ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere