Memo til direktionen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. februar 2007.


Det gode website bliver omdrejningspunktet for fremtidens handel og kommunikation. Hvad enten ambitionen er mere salg, bedre image eller stærkere relationer, betyder internettet som kanal og platform stadig mere for, hvordan det enkelte menneske opfatter en virksomhed eller en organisation.
Den realitet har en svag forankring i danske direktioner. Mange ledere uddelegerede i 1999 opgaven at skabe et flot visitkort på nettet, og siden har de ikke bekymret sig meget mere om dén sag. Det er dumdristigt og skødesløst, for virkeligheden forandrer sig: Hvad der var rigtigt i de tidlige dage på nettet, kan i dag være forkert.

Konkurrencen Webchamp 2007 er en opvisning i best practice på nettet i Danmark i dag. De fem vindere - Telmore, Netdoktor, Interflora, Den Blå Avis og mitKBH.dk - er destilleret ud fra mere end 2.200 nominerede danske websites og repræsenterer eliten på det danske net. De er slet og ret bedst til at skabe den gode weboplevelse - til advarsel og inspiration for kolleger, konkurrenter og resten af det danske erhvervsliv.
Eliten kan først og fremmest lære os at tage kunderne og brugerne alvorligt - på deres egne præmisser. De bedste bruger ikke internettet som en øde selvbetjeningsreception, der holder tidskrævende kunder på afstand. De ser ikke hjemmesiden som en smart front for lagerslag til discount­priser. De bedste bruger nettet til at møde kunderne - i øjenhøjde.
Charlotte Munk Thalund fra Telmore - årets webchamp - har for eksempel gjort det muligt for kunderne at chatte med medarbejderne i kundeservice, så de slipper for at vente på måske at få svar fra anonym mailadresse. Telmores løsning handler ikke om rationalisering. Den handler om nære relationer. Og netop dét - at dyrke den tætte kontakt til den enkelte kunde - er en nøgle til succes for danske virksomheder på nettet.
Ifølge analyseinstituttet Userneeds' brugerundersøgelser er det i dag ikke nok at gøre det let for kunderne at finde ydelserne, præsentere dem attraktivt eller gøre det let at købe dem på nettet (hvilket mange danske virksomheder og organisationer i øvrigt stadig har mere end svært ved). Dagens kunder er mere oplyste end nogensinde og ofte eksperter i det, de køber. Med andre ord bliver det stadig sværere at sælge på nettet. Nu handler det om at over­bevise, og at overbevise kræver en dialog og relation.

Det gode website er i dag et mødested for ligemænd. De, der forstår det, får succes. Derfor skal de danske websites:
• Være imødekommende og åbne. De skal tage imod brugernes forslag, møde dem
i en 3D-virkelighed og ikke henvise til lagerlister.
• Skabe direkte dialog med brugere via blogs, chats og ved at skabe interessegrupper online.
• Præsentere virksomhederne forståeligt. De skal tage udgangspunkt i brugerens situation, sortere produkterne og bruge 3D-præsentationer til oplevelses­produkter.
De nye krav kan kun honoreres, hvis direktionen forstår internettets forretnings­potentiale og er villig til at satse på at ­udvikle websitet efter digitaliseringens succeskriterier. Det har langtfra alle.
Hvordan sikrer vi et wake-up call i danske virksomheder, så digitaliseringen ikke støver til? Det kunne begynde med et spørgsmål fra direktionen: "Hvorfor vandt vi ikke Webchamp 2007?"

Læs side 22-28

OriginalModTime: 22-02-2007 14:52:51




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere