Flere store mobilproducenter har nu mast styresystemet Android ned i deres telefoner. Vi har et overblik klar med de nyeste, de kommende og de vilde Google-mobiler. Se om din kommende telefon gemmer sig i mængden.
Vi kommer til at se mange flere Android-mobiler ude i butikkerne den kommende tid. Derfor har vi taget den mobile puls på de nye modeller. Se med på de næste sider.
Overblik: Her er alle de fede Google-mobiler
Det Google-designede Android-operativsystem til smartphones har skudt et innovationsræs i gang og givet tiltrængt konkurrence til Microsoft, Apple og Nokia.
Til at starte med var det kun HTC, der omfavnede open source-operativsystemet (sikkert til stor ærgrelse for Microsoft), men nu er der flere spillere på vej med Android-mobiler.
Android er interessant for mobilproducenterne, fordi de kan ændre og pille ved det, som de lyster.
Operativsystemet kan konfigureres og modificeres fra top til bund, og vi har eksempelvis set, at HTC har udviklet sin helt egen brugergrænseflade.
Samtidig er det mobile operativsystem på vej ud i en ny version 1.6, der forbedrer ydelsen og tilføjer ny funktionalitet.
PC World har taget pulsen på Android, og giver her et overblik over nuværende og kommende mobiler. Se om din kommende telefon gemmer sig i mængden.
1. Dem kan du købe nu
HTC Magic: Den første mobil med Android på disse breddegrader er stadigvæk et forbavsende godt køb til prisen. Indmaden er den samme som i de nyere mobiler fra HTC, men du må klare dig uden firmaets egenudviklede Sense UI, der giver Android en sexet overhaling. HTC Magic har en 3,2-tommer trykfølsom skærm, 3,2-megapixel kamera og stor hukommelse, du kan udvide med MicroSD-kort Desværre er der ikke 3,5-mm minijack-stik til dine hovedtelefoner. Læs også vores anmeldelse her.
HTC Hero: En af de bedste smartphones på markedet i øjeblikket - punktum! Du enten elsker eller hader designet, men den buede bund giver mobilen karakter og betyder, at den hviler bedre i hånden. HTC Hero har netop fået en ROM-opdatering, der får den lækre Sense-brugergrænseflade til at køre smertefrit og flydende på den 3,2-tommer store skærm. Du får et 5-megapixel kamera med autofokus og kameralys, minijack-stik til dine egen hørebøffer samt WiFi, Stereo Bluetooth og en rigtig velfungerende GPS, der akkompagneres af et digitalt kompas. Udvid mobilen med et 16 gigabyte MicroSD-kort, og du er klar til at indtage verden. Læs vores test af Hero her.
HTC Tattoo: Er du på et stramt budget, så er HTC's Tattoo måske lige noget for dig. Den er baseret på HTC Hero, men har en mindre og billigere 2,8-tommer skærm, der ikke bruger kapacitiv teknologi som de fleste dyrere mobiler derude. Det betyder, at den ikke reagerer lige så hurtigt og præcist på dine fingerkommandoer. Du får både GPS, digitalt kompas, FM-radio samt Stereo Bluetooth og WiFi. Du kan udskifte bagsiden, og på den måde ændrer mobilen udseende (deraf navnet Tattoo). Den er klar ude på butikshylderne i starten af oktober til 2.500 kroner.
Samsung i7500: Samsung har ikke lanceret i7500 officielt i Danmark, men mobilen kan alligevel købes hos en lang række danske webbutikker. Den er udrustet med en 3,2-tommer AMOLED-skærm og har alle de funktioner, vi forventer fra en moderne smartphone som WiFi, Stereo Bluetooth, GPS og digitalt kompas samt 3,5 mm-stik til hovedtelefoner. Du får også et 5-megapixel kamera med autofokus og kameralys. Der er otte gigabyte indbygget hukommelse, som du kan udvide til hele 40 gigabyte via MicroSD-kort.
2. Dem kan du købe om lidt
Motorola DEXT: Den er endnu ikke blevet lanceret officielt i Danmark, men lur os om du ikke kan finde den online i løbet af oktober. Det er Motorolas forsøg på et comeback, og DEXT ser da heller ikke helt dum ud. Firmaet har taget Android og viderebygget på brugergrænsefladen, så kalendere, e-mail, sms-beskeder, Facebook, Twitter og MySpace integreres i din adressebog. På den måde har du altid 100 procent styr på vennerne og kan følge dem online uden at skulle åbne et væld af applikationer. DEXT har en 3,1-tommer skærm, QWERTY-tastatur og et 5-megapixel kamera. PC World har faktisk haft DEXT i hænderne, og den følges robust og forbavsende behagelig i hånden.
LG GW620: Man kommer nemt til at tro, at koreanske LG er bange for Microsoft. Der blev i alt fald brugt meget plads på at fortælle, at firmaet satser på Windows Mobile 6.5 i pressemeddelelsen om LG GW620 - firmaets første mobil med Android. Vi kender ikke særlig mange detaljer om GW620, men LG siger, at de satser på sociale netværk og nem kommunikation. Mobilen har et QWERTY-tastatur, der glider ud bag den 3-tommer store trykfølsomme skærm. Der er også Stereo Bluetooth, WiFi, GPS og et 3,5 mm-stik til dine hørebøffer. Vi kender endnu ikke pris eller præcis lanceringsdato.
3. Den skal du glæde dig til
Sony Ericsson Xperia X3: Vi hører den kommer til januar næste år, og der er virkelig noget at glæde sig til. XPERIA X3 bliver Sony Ericssons topmodel med en 4-tommer trykfølsom skærm, HSPDA-forbindelse med op til 10 mbps og et 8-megapixe kamera med billedstabilisering samt smil- og ansigtsgenkendelse. Mobilen skulle endda være forbavsende tynd og være i stand til at optage video i dvd-kvalitet. Der er også A-GPS, Stereo Bluetooth og WiFi. Regn også med, at den kommer med Sony Ericssons egenudviklede brugerflade, der giver adgang til 13 hjemmeskærme, som du kan konfigurere med indhold, som du ønsker.
Android under konstant udvikling
Google har netop frigivet kildekode og udviklingsværktøjer til version 1.6 af Android.
Det betyder, vi kan se frem til firmware-opdateringer til Android-mobilerne i løbet af oktober og november.
Version 1.6, også kendt under kodenavnet Donut, byder på et væld af forbedringer.
Android understøtter nu enheder med skærme med højere opløsninger og søgning på tværs af alle programmer.
Desuden er Android Market forbedret, så det er nemmere og mere overskueligt at bruge.
Kamera-, videokamera- og galleri-applikationerne har også fået en overhaling, så de kører hurtigere, og der er også et nyt værktøj, der gør det muligt for mobilen at læse op fra websider og downloadede dokumenter.
Android 1.6 gør det også muligt at se, hvor meget de forskellige programmer trækker på batteriet. Det gør det nemmere at finde frem til skurken, hvis din mobil suger batteriet tomt alt for hurtigt.
Se også her hvordan du selv gratis kan prøve Android på din computer.