Du kan bruge din digitale underskrift ...

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. oktober 2006.


...Når du skriver et digt
Over 13.000 skandinavere skriver digte på websitet digte.dk, der er et gratis site udviklet af to danske privatpersoner.
Digterne kan vælge at logge ind med digital signatur, mens det er et krav for at skrive på hjemmesidens forum.
- Det eneste problem, vi har oplevet, er, at enkelt brugere er bange for at bruge digital signatur. De tror, det er big brother society, siger Rasmus Beck, en af udviklerne bag digte.dk
Digte.dk bruger den digitale signatur til at sikre, at folk ikke udgiver sig for at være andre, end de er.

...Når du vil skrive under på en protest
På skrivunder.nu kan man oprette eller skrive under på digitale underskriftsindsamlinger. Brugerne kan kun underskrive indsamlingerne med digital signatur.
Det er to medarbejdere i TDC's afdeling for digital signatur, der har lavet sitet i deres fritid. Ideen er at lave mere troværdige underskriftsindsamlinger på nettet.
Ingen indsamlinger har i skrivende stund fået over 26 underskrifter. Bagmændene mener selv, at det skyldes, deres website ikke er lige så kendt som andre digitale underskriftsindsamlinger.
- Vi betragter ikke andre online underskriftssider som konkurrenter, men synes, at de bør overveje vores ide. Det ville give en reel indikation af, om folk var bekymret eller begejstret for at have digital signatur på underskriftsindsamlinger, siger medstifter Peter Lind Damkjær.

...Når du vil bestille tid hos
frisøren
Firmaet Hairtools tilbyder et komplet it-system til cirka 300 frisørsaloner. Mange af frisørsalonerne har tilkøbt et modul til systemet, hvor deres kunder kan bestille tid hos frisøren med et kodeord eller en digital signatur.
- Du kan finde systemet hos en lille frisørsalon, fordi vi har mange kunder, som vi stiller muligheden til rådighed for, siger Torben Hinge, der er medstifter af firmaet.
- Vi vil gerne skabe større værdi for vores kunder, og det gør vi, hvis brugerne har en god oplevelse. Der er jo nemmere at bruge digital signatur, siger han.

...Når du vil logge ind på din fagforening
Fagforbundet 3F, Kristelig Fagbevægelse og Arbejdsløshedskassen IAK bruger alle digital signatur, hvis medlemmerne skal logge ind på deres websites.
3F erkender, at den digitale signatur koster forholdsvis mange penge, men at virksomhederne har et ansvar for at gøre det lettere for brugerne at logge på med det fælles system.
- Det er lidt uansvarligt, at virksomhederne ikke vil bruge signaturen, fordi der ikke er nok brugere. Det er jo hønen eller ægget-problematikken. Så længe der ikke er nogen, der implementerer signaturen, så længe bliver der ikke flere brugere, siger it-chef Michael Olsen.
HK og FOA meddeler også, at de regner med at indføre den digitale signatur på sigt.

...Når du bliver syg
På Sygeforsikringen Danmark er der flere måder at logge på sine egne medlemsoplysninger, blandt andet med digital signatur. Sygeforsikringen oplever øget brug af signaturen, men der er lang vej endnu.
- Digital signatur er ikke blevet udbredt så hurtigt, som det oprindeligt var meningen. Endvidere havde den i starten en række "børnesygdomme", som brugeren "knækkede nakken på". Så den har ikke levet op til vore forventninger. Men i dag er den blevet meget brugervenlig, og den bliver da også brugt mere og mere, selvom det for eksempel kun er hver femte login hos "danmark", hvor medlemmet anvender Digital Signatur, siger underdirektør Kirsten Ølgaard fra Sygeforsikringen Danmark.

OriginalModTime: 05-10-2006 14:32:31




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere