Outsourcing betingelse for succes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. september 2006.


Outsourcing har ændret sig fra at være en konkurrencefordel for de fremsynede it-selskaber, til en nødvendighed for at overleve på markedet, vurderer Deloitte.

Outsourcing er mere populært end nogensinde blandt danske it-virksomheder, som i stigende grad lægger produktion, kantinedrift, HR eller andre funktioner ud af huset. Det giver adgang til kompetencer, som virksomheden ikke selv har og kan være med til at skære ned på produktions- og lønomkostninger. Alt sammen i jagt på konkurrencefordele.
Og det virker. Hele 93 procent af virksomhederne i dette års IT-Vækstbarometer, som har outsourcet en eller flere funktioner, siger, at de er tilfredse med resultatet. Samtidig viser dette års tal, at 74 procent af it-virksomhederne har outsourcet en eller flere funktioner. I fjor var det tilsvarende tal 53 procent.
- Outsourcing er ubetinget en succes i den danske it-branche. Man skal dog være opmærksom på, at der er stor spredning i resultaterne alt efter virksomhedernes størrelse. Kun ni procent af de store virksomheder (200+ ansatte) har ikke outsourcet, mens de tilsvarende tal for mellemstore (50-199) er 21 procent. 30 procent af de små virksomheder (5-9 ansatte) er endnu ikke med på outsouringbølgen, siger Kim Gerner, partner i Deloitte.
Det mest populære outsourcingsområde er finans- og økonomifunktioner, tæt fulgt af it-drift.
- Outsourcing er kommet for at blive, og vi forventer, at betydningen bliver endnu større i de kommende år, hvad enten det er outsourcing inden for Danmarks grænser eller offshoring, siger Kim Gerner.
Indien og Kina rykker fortsat
Han mener, at den store lyst til outsourcing blandt de store virksomheder vil forplante sig til de mindre i løbet af kort tid.
- Det er nødvendigt for at overleve i en stadig mere fokuseret branche med fuld fart på den teknologiske udvikling. Og der er ingen undskyldninger, fordi de virksomheder, der allerede har outsourcet, oplever ubetinget succes. Outsourcing vil altså ikke længere være en konkurrencefordel, men en nødvendighed for at overleve.
IT-Vækstbarometeret viser også, at off­shoring er kommet for at blive. En tredjedel af virksomhederne har outsourcet ud af Danmark, hvilket er stort set samme niveau som i fjor. Men også her er der stor forskel afhængig af virksomhedens størrelse. Blandt de store med over 200 ansatte har 53 procent sendt arbejdsopgaver ud af Danmark, mens det kun gælder for 16 procent af de små it-selskaber (5-9 ansatte).
- Indien vil sandsynligvis fortsat være attraktiv i forbindelse med outsourcing af serviceydelser, da det kan tilbyde en unik blanding af kvalifikationer, lønninger samt skatte- og samfundsøkonomiske forhold, siger Kim Gerner.
Han forventer, at stadig flere it-selskaber vil vælge offshoring af andre årsager end blot lave omkostninger. Det vil bl.a. resultere i, at stadig flere it-selskaber ligger udviklingsaktiviteterne i udlandet, selvom mange fortsat vil holde kortene tæt til kroppen.
- Kina vil formentlig konsolidere dets position som teknologibranchens dominerende producent, og landets omstilling til markedsøkonomi vil fortsætte, siger Kim Gerner.
Det betyder, at Kina og Indien godt nok på kort sigt primært skal ses som gode lande at vælge til offshoring, men på længere sigt vil de kunne udvikle sig til nøglemarkeder for mange danske it-virksomheder.
- Også af den grund er offshoring en god idé, da det er en god måde at opnå kendskab til markederne, som senere vil kunne bruges, siger Kim Gerner. ?

OriginalModTime: 04-10-2007 14:20:22




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere