Topleder in spe

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. september 2006.


Behovet for dygtige it-ledere er større end nogen sinde. Da Rambøll Management udsendte sin årlige publikation "It i praksis" for en måned siden, viste analysen, at it-lederne scorede lavt på alle parametre, der vedrørte noget så vitalt i en virksomhed som innovationen. Det gjaldt blandt andet opsamling af viden fra medarbejdere, processer for anvendelse af viden i udviklingen af nye processer.
Ovenstående eksempler viser, at mange it-lederes fokus desværre ikke peger i samme retning som virksomhedslederne. Og det er alvorligt, når vi ved, hvor vital og strategisk rolle informationsteknologien har i de kommende år.
Det er måske ikke så unaturligt, at it-lederen får en lav score på de nævnte parametre. I mange organisationer har it været en stabsfunktion på linje med indkøb af kontormøbler og en kantine - langt fra det forretningsstrategiske niveau. Flere undersøgelser viser da også, at it-lederen får lov til at sidde uden for direktionsdøren. Konsekvensen har været en ledelsesmæssig udsultning.
Paradoksalt nok bærer it-lederen samtidig på den teknologiske indsigt, som er en af nøglekompetencerne i fremtidens innovationskonkurrence. Der er derfor behov for at videreudvikle potentialet i de danske it-ledere, så de bliver naturlige arvtagere til den afgående CEO.
Den udvikling vil Computerworld og CIO gerne bidrage til - ikke blot med idéer og inspiration i skrift, men i kraft af personlig kompetence­udvikling via et nyt samarbejde med konsulentfirmaet FranklinCovey ­Nordic Approach.
Vi tilbyder tre af vores læsere en mulighed for at deltage gratis på et lederudviklingsforløb, hvor målet er at gøre dygtige it-ledere til endnu dygtigere ledere. Den eneste betingelse er, at CIO får lov til at rapportere fra forløbet og portrættere deltagerne - til inspiration for andre.
Hvis du er interesseret i at deltage, så læs videre og send os en e-mail, så er du med i opløbet om de tre pladser.
Kun sådan får vi det fulde udbytte af informationsteknologiens muligheder.

OriginalModTime: 15-09-2006 13:16:30




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere