Flimmer på det mobile tv

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. september 2006.


DVB-H-standarden for mobilt tv har fået vind i sejlene. Men støtte fra flere terminalproducenter er ikke nok til at sikre succes, viser de triste erfaringer med musik på mobilen.

Flere og flere producenter af mobiltelefoner og komponenter bakker op om den åbne DVB-H-standard, der nu blandt andet får støtte fra Nokia, Motorola, Intel, Samsung og Alcatel.
Så mangler vi bare lige at få afklaret en enkelt detalje: Hvem skal egentlig bruge den nye teknologi, og hvad skal den bruges til?
At skabe fælles fodslag mellem førende hardware-producenter er altid et afgørende element i at sikre succesen for en teknologi.
Set i det perspektiv er alliancen mellem de store producenter utvetydigt en god nyhed.
Nokia, Motorola og Samsung producerer i dag to tredjedele af alle mobiltelefoner, og en fælles, åben standard skaber i princippet den fornødne ro på bagsmækken.
Der er allerede en række projekter baseret på DVB-H undervejs, ligesom enkelte allerede er sat i søen.
Indtil videre er det ikke i Danmark, at det sner, men derimod i lande som Finland, Italien og USA.
Konsulenterne er også langt fremme i skoene: En nylig rapport forudsiger således, at der vil være solgt 50 millioner DVB-H-kompatible enheder på verdensplan i 2010. Ingen højere?

Selv om forhåbningerne er store, så må det være på sin plads at minde om, hvor svært det egentlig er at få folk til at bruge mobilen til andet end snak og sms.
Tænk på sidste (eller er det allerede forrige) års store hit - mobilen-som-walkman.
Jo, den lever - og har det vist nok godt - i Asien, men både i Europa og Nordamerika har den været en markant skuffelse.
Her er MP3-afspilleren svær at slå af pinden, og selv mobilproducenterne har vist nu forstået det.
- Vi er ikke vant til at få musik over mobilen, indrømmer Motorolas topleder Ed Zander.
Spørgsmålet er, om vi nogen sinde bliver det, og om producenterne kan gøre med tv, hvad der hidtil er slået fejl med musikken.
Det er bestemt ikke umuligt, men det vil kræve mere end en fælles teknologisk platform.
Uden bred opbakning på operatørfronten og blandt indholdsproducenter risikerer DVB-H at ende som endnu en smart teknologi, der ikke bestod sin eksamen i virkelighedens verden.

Poul Funder Larsen er journalist på Computerworld, hvor han dækker telekommunikation og internettet. Hvis du har forslag til emner du mener ComputerViews bør tage op til kritisk behandling, eller kommentarer til en af vores klummer, så send en e-mail til computerviews@cw.dk.

OriginalModTime: 14-09-2006 14:26:45




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere