Massage giver færre sygedage

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. august 2006.


Personalepleje Glade og sunde medarbejdere er produktive medarbejdere. ­Derfor har it-virksomhederne øget fokus på sundshedsfremmende foranstaltninger.

På anden sal er der fysioterapi, og i kælderen er der fitnessrum. EDB Gruppen har fokus på sundheden.

- Prøv at tænke på, du skal kunne have en tomat her under hagen, uden den smatter. Så spænder du ikke i nakken.
Fysioterapeut Ditte Marie Olesen instruerer May-Britt Buchardt i at lave sin rygøvelse helt rigtig.
Vi er på 2. sal i EDB Gruppens lokaler i Ballerup. Rummet er helt hvidt, og den store liste med stikkontakter og stik til netkabler afslører, at vi er i et tidligere kontor. Det er ikke mapper og papirer, man ser på reolen, men derimod hospitalssprit og gummihandsker. Midt på gulvet står en grå briks, hvor May-Britt Buchardt ligger.
- Prøv nu igen at komme op og løft.

I EDB Gruppens behandlingsrum er der tilbud om fysioterapi, zoneterapi, massage og kiropraktik. Alt er gratis og foregår i arbejdstiden.
- Så får man det gjort. Man bruger jo ikke lang tid på det i forhold til, hvis man skulle bestille tid i byen og så køre frem og tilbage. Så kan det ikke lade sig gøre. Men her har man næsten altid 20 minutter, hvor man lige kan smutte op og få ordnet skuldrene, siger May-Britt Buchardt
May-Britt Buchardt mener, hun er blevet en bedre medarbejder, fordi hun nu har færre sygedage og sjældnere sidder med hovedpine i arbejdstiden. For EDB Gruppens direktør for human resource, Tina Bodin, har det netop været ambitionen.
- Vi tror på, at sunde og velfungerende medarbejdere producerer mere hos os. De bliver mere succesfulde, siger hun.

Siden sundhed blev bragt ind på arbejdspladsen for fire år siden, er sygefraværet faldet med 30 procent, og firmaet har sparet flere millioner kroner.
- Vores sygefravær var i forvejen lavt. Men da vi lever af vores tid, så bliver det hurtigt store penge, siger Tina Bodin.
Det er Falck Health Care, der tager sig af behandlingsrummet hos EDB Gruppen, og det har betydet meget for virksomheden, at de har kunnet tilbyde en bred vifte af tilbud. EDB Gruppen forsøger nemlig at lave så bred en indsats som muligt, så de når alle deres medarbejdere. I kantinen er der sund mad, i kælderen er der et fitnessrum, og firmaet deltager også til sportsarrangementer. Forskellige former for sport og motion er noget af det, firmaet regner med at bruge mere i fremtiden.
- Jo mere aktive vi er, jo sundere vi er, jo mindre behov får vi måske for massage og kiropraktik, siger HR-direktør Tina Bodin.
Ideen til flere fysiske aktiviteter kommer fra de ansatte.
Både May-Britt Buchardt og hendes kollega, Tina Nicoline Wolf, er glad for de mange tilbud. Tina Nicoline Wolf har fundet ud af, at hun har en skævhed i ryggen og har fortsat behandlingen hos sin egen læge. Hun tror ikke, hun ville have opdaget problemerne, hvis ikke hun havde fået hjælp på arbejdspladsen.

De fysiske tilbud er de mest tydelige i det daglige, da det er bragt helt ud på alle EDB Gruppens lokale arbejdspladser. Men sundhed handler ikke kun om fysik. EDB Gruppen har også adgang til psykologer og socialrådgivere, hvis deres medarbejdere får ondt i psyken. Alt i alt synes HR-direktør Tina Bodin, at EDB Gruppen er ganske langt fremme:
- Jeg synes, vi rammer sundhedspaletten ret bredt. Jeg vil vove at påstå, at vi er et par år foran de andre, siger hun.

Faktaboks:

EDB Gruppens sundhedstilbud
Behandlingsrum med kiropraktik, fysioterapi, zoneterapi og ­massage. Leveres af Falck Health Care
Sund mad i kantinen
Deltagelse i løb og sportsarrangementer
Fitnessrum
Rygestopkurser og gratis nikotin-tyggegummi til rygere, der vil holde op
Adgang til psykologer og socialrådgivere

Billedtekst:
Øvelse May-Britt Buchardt er stadig på arbejde, men får hjælp til en øvelse af fysioterapeut Ditte Marie Olesen. Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 18-08-2006 10:11:06




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere