Høj indkøbsvolumen skal udnyttes

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. juni 2006.


Ementor/Topnordic bliver med overtagelsen af Atea Europas tredjestørste it-forhandler. En position, der skal bruges til blandt andet at sikre markedets bedste priser.
Med overtagelsen af Atea har det fusionerede Ementor/Topnordic møvet sig ind foran tyske Bechtle som den tredjestørste it-forhandler i Europa med en samlet omsætning på 12,3 milliarder kroner. Bechtle har en omsætning på små 9 milliarder kroner, men begge forhandlere har et godt stykke op til de to største forhandlere i Europa, britiske SCC og Computacenter, der begge har en omsætning over 25 milliarder kroner.
Tredjepladsen og den nye indkøbsmuskel på over 10 milliarder kroner skal udnyttes. Bestyrelsesformand i Ementor/Topnordic Ib Kunøe vil ikke direkte bruge ordet magt som oversættelse for det engelske ord "power", når han skal beskrive, hvordan producenterne i fremtiden vil blive mødt af Emetor/Topnordic/Atea.
- Men det er da klart, at vi står i en position, hvor det vil være muligt for os at sikre os nogle gunstige priser, smiler han.
Det nye selskab vil også være så stort, at det vil være interessant for nogle af regionens største virksomheder at handle med. Administrerende direktør i Topnordic, Claus Hougesen afviser dog, at selskabet på denne måde er på kollisionskurs med eksempelvis HP og en række af de andre it-leverandører, der netop har valgt at reservere de allerstørste kunder til deres egne account managers.
- I Danmark ser vi ikke problemer. Tværtimod har vi et godt samarbejde med eksempelvis HP, men det er forskelligt på de forskellige markeder, og det er noget, vi må se på hen ad vejen, siger han.

Topnordic-direktøren tror heller ikke, at det bliver et problem at få ordrer lokket ud af de store virksomheder, som tidligere er gået direkte til producenterne med en indkøbsseddel.
- Selv de store virksomheder er ved at finde ud af, at det er alt for dyrt at have for mange leverandører, så selv om de kunne få en pc 50 kroner billigere ved at handle direkte med HP, så vil det i det lange løb være en fordel for dem at samle deres indkøb hos nogle færre forhandlere, der kan sælge alle varerne, siger han.
I modsætning til Atea har Ementor/Topnordic ikke noget lager, som de sælger fra, men Ib Kunøe vil dog ikke afsløre om selskabet med overtagelsen af Atea, helt vil gå uden om de nordiske distributører.
- Topnordic har opbygget et uhyggeligt effektiv onlinesystem, eShop, som gør det muligt for vores sælgere hele tiden at følge med i, hvor de kan få den bedste pris og garanti for levering. Vi vil tage det bedste fra de to verdener, og Ateas distribution vil kunne indgå på lige fod med de øvrige forsyningskanaler, vi har i hele Europa, siger han.

Underskud Hos Atea
Det nyligt offentliggjorte årsregnskab for den danske afdeling af Atea bærer præg af medarbejderflugten, som selskabet var plaget af igennem 2005. Et overskud fra året før blev vendt til underskud på 32 millioner kroner, mens omsætningen næsten blev fastholdt. Ledelsen betegner årets resultat som "klart utilfredsstillende".

Regnskab for Atea Danmark A/S
mio. kroner 2005 2004
Omsætning 1.101 1.142
Resultat af primær drift -44 19
Resultat før skat -43 21
Resultat efter skat -32 15
Egenkapital 106 138
Antal ansatte 160 133

OriginalModTime: 22-06-2006 14:47:16




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere