Den frække dreng sluger den pæne dreng

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. juni 2006.


Svenske Atea nåede netop at præsentere
sig som Nordens pæne dreng i klassen i en
ny kampagne, inden klassens frække dreng
- Topnordic, personificeret i Ib Kunøe - slugte selskabet.
opkøb
Hvis der er findes en personlighed inden for dansk it, der ikke stikker op for bollemælk, så må det være indehaveren af Consolidated Holdings, Ib Kunøe, der ejer og kontrollerer en lang række danske it-virksomheder.
Hans motto er "eat or be eaten" (spis eller bliv spist), og det var også sådan, han tidligere på ugen præsenterede Ementor/Topnordics overtagelse af svenske Atea, og dermed skabte Nordens største it-forhandler.
Netop opfattelsen af sig selv som klassens frække dreng og en, der ikke går af vejen for en rap replik om modstanderne, er heller ikke fremmed for Ib Kunøe. Den tidligere kaptajn i forsvaret og direktør for rekrutteringsvirksomheden Mercuri Urval er også fuld af selvtillid, når det gælder om at føre de tre nordiske it-forhandlere sammen på mindre end et år.
- Vi ved, hvad vi skal gøre, og vi har den fornødne selvtillid til at tro på, at det vil lykkes, så jeg ser ingen fare ved fusionen. Vi har de bedste folk og den dygtigste ledelse, og så har vi prøvet det før, siger han.
Som bekendt er det af børn og fulde folk, man skal høre sandheden, og Topnordic kunne ved præsentationen af samarbejdet vise en lille film, hvor børn fortæller om deres kendskab til Topnordic ("... det må være dem, der styrer Norden...") og om fordele og ulemper ved at lægge to klasser sammen. Meget underholdende og samtidig noget, der meget præcist rammer ned i de følelser, som medarbejderne har omkring en fusion. Og i Topnordic er man sikker på, at det lige præcis er hér, man er bedst. Ved åbent, effektivt og præcist at kommunikere ud, hvad der skal ske og hvornår, vil fusionen kunne bringes på plads.
Fusionen har en officiel prisseddel på godt 840 millioner kroner, men en del af disse penge skal gå til fjernelse af gælden i Atea, så udbyttet for den ene af ejerne af Atea WM-data forventes at blive på 280 millioner kroner.
Størrelsesmæssigt er Atea nærmest identisk med Ementor/Topnordic og havde i 2005 en omsætning på omkring 6,4 milliarder kroner og et overskud på 128 millioner kroner. Den nye koncern vil få en samlet omsætning på anslået 12,3 milliarder kroner og den samlede synergieffekt ved både fusionen af Ementor med Topnordic og igen med Atea forventes at give et positivt bidrag på bundlinien på hen ved 190 millioner kroner om året.
Men det bliver ikke gennem fyringsrunder, at besparelserne skal hentes, lyder det fra Ib Kunøe.
- Der kommer ikke noget blodbad. Vi står i en situation, hvor vi efterspørger arbejdskraft. Selvfølgelig bliver der større rokeringer på ledelsesniveau, men når det gælder de almindelige medarbejdere, så vil der kun være tale om mindre eller helt ubetydelige justeringer, siger han.
Han erkender dog, at den største fusionshurdle kommer til at foregå i Sverige. Opfattelsen i virksomheden er, at fusionen mellem Ementor og Topnordic er gået flydende, men problemet for Ementor/Topnordic er, at de stort set slet ikke er at finde på det svenske marked i forhold til Atea. Hertil kommer, at selv om det i realiteten var Topnordic, der købte Ementor, er det Ementor, der i hvert fald ind til videre, står som det fortsættende selskab.
- Det er klart, at den største udfordring ligger i at få integreret Atea. Og det kan da også være, at det ville have været et bedre tidspunkt at gennemføre en fusion senere, men nu fik vi muligheden, og vi er i forvejen i gang med at jonglere rundt med pladserne, så derfor kunne vi lige så godt tage hele mundfulden på en gang, siger Ib Kunøe.

Det nordiske aktiemarked har på det seneste været gennem en regulær nedtur, og det er blandt andet i dette turbulente klima, at Kunøe har set sit skridt til at gå efter Atea.
- Men det er da klart, at det har været vanskelligt at overbevise ejerne (WM-data og 3i), at når mine aktier var blevet betydeligt mindre værd, så var Atea også mindre værd. Når det kommer til stykket, så er det jo Hjallerup Marked og et spørgsmål om pris i kroner og øre.

Billedtekst:
Ingen Fare - Vi ved, hvad vi skal gøre, og vi har den fornødne selvtillid til at tro på, at det vil lykkes, så jeg ser ingen fare ved fusionen. Vi har de bedste folk og den dygtigste ledelse, og så har vi prøvet det før, siger bestyrelsesformand
i Ementor/Topnordic Ib Kunøe.

Billedtekst:
Opslugt Det holdt kun kort tid for Atea at være den pæne dreng i klassen. Nu er virk­somheden overtaget af klassens frække dreng, Topnordic.
Annonce fra forrige uges
udgave af Computerworld.

OriginalModTime: 22-06-2006 14:41:37




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere