Acer-killer skal sikre Lenovo vækst

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.


Efter kinesiske Lenovo har overtaget IBM's pc-division er markedsandelene - ikke mindst i Europa - raslet ned, men nu skal en ny serie af billige bærbare lukke hullet til de førende.

Det lykkedes ikke kinesiske Lenovo at fortsætte IBM's pc-division uden at få skrammet næsen. I de seneste tal fra IDC er Lenovos markedsandel kommet ned på 11 procent, hvilket er et fald på fire procentpoint eller godt 26 procent på mindre end et år, og Lenovos europæiske topchef Milko van Duijl er da godt klar over, at den er gal, men efter hans opfattelse ikke værre end forventet.
- Der, hvor væksten i pc-salget har været, har først og fremmest været på bærbare til private, og der har vi ikke haft et produktsortiment, der kunne tilfredsstille den efterspørgsel. Ser man på vores salg i den høje ende, som har været det område, hvor IBM traditionelt har stået stærkest, så ser tallene positive ud, siger han.

Men blot fordi man har fået et slag i maven, behøver man ikke falde om. Og Milko van Duijl er da også overbevist om, at Lenovo vil vinde det tabte tilbage plus en hel del mere.
- Vi har implementeret en transaktionsmodel til vores partnere, der vil sælge til de små og mellemstore virksomheder, der gør det yderst interessant at sælge Lenovo pc'er. Modellen gør det både enkelt og hurtigt at få lukket et salg og er noget, vi forventer os meget af, siger den europæiske chef.
Da Lenovo overtog IBM's pc-division overtog de også hele IBM's salgsapparat, der først og fremmest var gearet mod salg til store og globale kunder. Men Lenovo ser fremtiden for sig selv i SMV-markedet, hvorfor selskabet dels har været på jagt efter nye partnere til dette segment, og dels nu også introducerer en ny række bærbare - specielt rettet mod den lave ende.
- Vi kan se, at det eksempelvis er Acer, der er løbet med den største vækst. Og når vi har tabt markedsandele, skyldes det, at vi ikke har haft modeller, der kunne konkurrere med Acer, men med introduktionen af vores 3000-serie, så har vi et slagkraftigt tilbud i den billige ende, siger Milko van Duijl.

Ud over at komplettere bredden af produkter har Lenovo også indledt en global branding-kampagne, der skal løfte Lenovo ud af intetheden og ind på nethinden.
Først og fremmest er Lenovo teknologisponsor ved de olympiske lege - både ved vinterlegene i Torino i Italien tidligere på året, og ved de kommende sommerlege i 2008 i Beijing, Kina. Derudover har Lenovo indledt samarbejde med den spanske fodboldklub Barcelona og i særdeleshed med deres stjernespiller - brasilianske Ronaldinho, der er udnævnt til officiel Lenovo-ambassadør.
- Vi er fast besluttede på, at Lenovo som mærke skal slås fast, og vi vil investere betydeligt i at opnå en position som det foretrukne valg, når det gælder pc'er, siger Milko van Duijl.

Billedtekst:
slagtilbud Den bærbare 3000-serie er Lenovos bud på et slagtilbud i den billige ende.

OriginalModTime: 26-05-2006 08:59:10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere