Avanade-chef afviser grund til bekymring på ERP-markedet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.


Den halvvejs Microsoftejede konsulentvirksomhed Avanade ser ingen grund til, at danske Microsoft-partnere er bekymrede over ufin konkurrence på ERP-markedet, fortæller den nye adm. dir. Lars-Bo Klausen.
Da Microsoft i sidste uge oplyste, at nu var tiden kommet til, at det sammen med det Accen­tureejede konsulentfirma Ava­nade åbnede i Danmark, var der stor undren blandt de største danske partnere. Hvorfor skulle Microsoft åbne konsulentforretning i Danmark, der i forvejen er godt dækket af blandt andet en række af de førende globale forhandlere af Microsofts ERP-produkter.
Men den danske direktør i Avanade Lars-Bo Klausen afviser, at de danske partnere har grund til bekymring.
- Jeg noterede, at der var en bekymring for, om vi ville gå ind på ERP-markedet, men det er slet ikke det, der er vores primære fokusområde. Vi skal i første omgang levere meget dygtige konsulenter til komplicerede integrations- og migreringsprojekter i de største virksomheder, og der har vi oplevet en betydelig efterspørgsel i markedet efter virksomheder, der kan løfte sådanne opgaver, siger han.
Men når det er sagt, indrømmer den nytiltrådte direktør dog, at integration og salg af forretningsapplikationer også kommer på tale.
- Ud over systemintegration og infrastrukturprojekter, så vil vi også have fokus på eksempelvis global udrulning af CRM-løsninger, og jeg vil da ikke afvise, at vi på længere sigt, når vi har fået vores primære forretning op at stå, og den kører godt, at vi hvis kunderne efterspørger det, vil gå ind i ERP-løsninger, siger han.
Lars-Bo Klausen afviser dog, at Avanade vil få en konkurrencemæssig fordel frem for konkurrenterne, fordi Microsoft sidder i ejerkredsen.
- Jeg forventer ikke at få nogen særbehandling fra Microsoft. Vi er certificeret partner som så mange andre gode partnere. Jeg kan da godt forstå partnernes bekymring, men jeg mener, at det er ubegrundet. Vi har også skullet udarbejde en partnerstrategiplan og få den godkendt, og skal leve op til de samme krav, som der bliver stillet til enhver Microsoft-partner, siger han.

Lars-Bo Klausen kommer fra en stilling som salgschef i Microsofts storkundeafdeling og har som sådan arbejdet tæt sammen med de partnere, der nu bliver Avanades hårdeste konkurrenter, men det har nu ikke givet den 46-årige direktør sved på panden.
- Jeg er sikker på, at der er plads til os alle. For mig har det været vigtigt at få lov til at stå i spidsen for etableringen af en helt ny virksomhed og tilmed her få den fulde kontrol med leverancen, siger han.
Avanade arbejder med en projektmetode, der blandt andet skal sikre, at projekterne gennemføres til tiden og til det aftalte budget - en målsætning, som Lars-Bo Klausen gerne vil måles på i sit nye job.
- Man ser ofte, at it-projekter bliver dyrere og går over tid, og det er noget, som vi qua vores metodeapparat vil differentiere os på. Vi skal levere on-time og on-budget og mere end indfri kundens forventninger, lyder den kampklare melding.
Ud over syv år i Microsoft har Lars-Bo Klausen arbejdet 13 år i IBM, hvor han sluttede som salgschef i 1999. Lars-Bo Klausen er uddannet cand.
negot. fra Odense Universitet.
- Jeg synes det var en unik chance for mig. Jeg har været i Microsoft i syv år, så da jeg fik muligheden for at skulle være med til at bygge en virksomhed op, så kunne jeg kun sige ja tak. Hertil kommer, at det er meget sjældent, at man får lov til at starte en virksomhed med så to finansielt stærke forældre som Accenture og Microsoft, så det var også med til at gøre det ekstra interessant, siger han.

Billedtekst:
bekymring - Jeg forventer ikke at få nogen særbehandling fra Microsoft. Vi er certificeret partner som så mange andre gode partnere. Jeg kan da godt forstå partnernes bekymring, men jeg mener, at det er ubegrundet, siger administrerende direktør Lars-Bo Klausen, Avanade, der delvist er ejet af Microsoft.

OriginalModTime: 26-05-2006 08:55:09




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere