Frihed skaber forretning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 19. maj 2006.


Frihed og selvstændighed er nogle af nøglebegreberne hos den børsnoterede franske
it-gigant Steria. I Danmark giver friheden øget forretning, siger den danske landechef, Stéphane Herlicq.
De fleste it-firmaer har travlt med at understrege, at de er resultatorienterede, effektive og har blikket fast rettet mod markedsdominans.
I franske Steria er mennesket og medarbejderen i centrum for en kultur, der omfatter krea­tivitet, enkelhed, respekt, åbenhed og frihed, og ifølge den danske landechef Stéphane Herlicq er det også forretningsmæssigt en god idé at have fokus på bløde værdier.
- Ved udvikling af en it-løsning er det eksempelvis vigtigt at sikre sig, at løsningen er enkel, for ellers bliver den hurtigt vanskelig at vedligeholde og svær at indpasse i andre systemer, siger han.
Menneskelige værdier
De bløde værdier er også et centralt led i fastholdelse af medarbejderne, og Steria-chefen er overbevist om, at netop det konstante fokus på centrale menneskelige værdier er med til at knytte medarbejderne tættere til virksomheden.
- Vi har en for branchen meget høj anciennitet, og vi har også et godt forhold til de medarbejdere, der beslutter at forlade os. Vi er især glade for at se, at nogle af dem også kommer tilbage, og det skyldes i vid udstrækning, tror jeg, at vi tager de menneskelige værdier meget alvorligt, siger han.
Men livet i Steria er ikke lutter lagkage, og der stilles da også konkrete mål om vækst for virksomheden, der i Danmark beskæftiger 100 personer. Som i resten af branchen er der krav om dobbeltcifrede vækstrater. Stéphane Herlicq forventer først og fremmest, at væksten vil komme organisk, men han vil ikke udelukke, at opkøb af en mindre virksomhed eller to vil komme på tale.
- Vi arbejder først og fremmest efter at vokse organisk, da det er det bedste for organisationen som et hele, men jeg vil ikke udelukke, at der kan blive tale om taktiske opkøb undervejs, hvis det viser sig, at det er en virksomhed, der komplementerer vores egen, siger han.
Omsætningen i Steria-gruppen var på internationalt plan, hvilket hovedsageligt betyder Europa og en smule i Asien, på 8,7 milliarder kroner og omsætningen i Danmark på lige under 129 millioner kroner.
Bestemmer selv
Men vigtigere for den danske landechef er det, at han selv bestemmer, hvilke områder Steria kaster sig over.
- Selvfølgelig vender vi med hovedkvarteret, hvad det er, vi har tænkt os at gøre, men det er vores egen beslutning, i hvilken retning vi vil gå for at nå vores mål. Som regel vil vi se på, hvor vi er stærke, for det er helt centralt for vores virksomhed, at vi skal være i stand til at tilføre værdi til kunden. Hvis vi ikke kan tilføre værdi, er det ikke en kunde for os. Men er der et område, hvor vi står stærkt, så har vi friheden til at vælge det. Der kommer ingen og dikterer os, hvilken vej vi skal gå, siger Stéphane Herlicq.
Friheden har vist sig også at være en god forretning. Efter en del magre år er Steria, der i 2001 overtog franske Bulls service- og outsourcingforretning, tilbage på sporet, og den herboende landechef forsikrer, at også den danske forretning leverer et positivt nettoresultat til koncernen.
- Det er dejligt at mærke, at vi nu laver penge hver dag. Det er selvfølgelig med til at skabe en bedre atmosfære, end hvis vi konstant levede med tab. Det er mit indtryk, at der er mere gang i den danske it-branche i dag, end der har været de seneste par år, siger han.
Nye områder
Steria har først og fremmest kunder inden for den finansielle sektor og den offentlige sektor, og her er det regionerne og staten, der står for den største del af omsætningen. Endnu har Steria ikke fået det store inden for kommunerne, men Stéphane Herlicq håber, at de nye storkommuner også vil give mere forretning til Steria.
Arbejdsopgaverne er fordelt ligeligt på projektopgaver og outsourcing, hvor Steria kan levere de gængse muligheder, men Stéphane Herlicq kan ikke lade være med at understrege, at netop komplicerede og udfordrende opgaver er noget, Steria gerne tager sig af.
- Steria blev oprindeligt grundlagt af nogle ingeniører, og det præger vores virksomhed den dag i dag. Man kan godt sige, at vi er lidt nørdede, for vi kan godt lide at påtage os store udfordringer og har også gennemført flere interessante pilotprojekter, siger han.
Blandt de nyere opgaver peger Steria-chefen på sikkerhedsløsninger baseret på biometri som et område, han har store forventningter til, men også når det gælder transportløsninger, er Steria ved at få foden inden for på det danske marked.

Billedtekst:
- Vi arbejder først og fremmest efter at vokse organisk, da det er det bedste for organisationen som hele, men jeg vil ikke udelukke, at der kan blive tale om taktiske opkøb undervejs, siger Stéphane Herlicq, administrerende direktør
for Steria i Danmark .

OriginalModTime: 10-05-2006 13:55:04




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere