MSI X340: Tynd, let og billig bærbar

Synes du, netbooks er for små, men almindelige bærbare computere er for store? Så er MSI X340 måske noget for dig. Den koster lige under 5.000 kroner, vejer blot 1,3 kilo og er (næsten) tynd nok til, at du kan skære brød med den. Vi har testet maskinen.

MSI X340: Tynd, let og billig

Vi synes Acers Timeline-serie var tynd, men når man først har set MSI X340, så er ordet anorektisk nærmere sandheden.

For X340 er tynd, så tynd at man næsten frygter, at maskinen knækker, hvis du tager for hårdt fat.

Det er nu ikke tilfældet, og på trods af den slanke linje er det begrænset, hvor meget modellen kan vrides.

Som altid er der dog ting, du må undvære, når vægten skal ned på de 1.310 gram.

Slankekuren har derfor kostet den 13,4 tommer store maskine dens dvd-drev, et batteri med stor kapacitet og alt undtagen de mest nødvendige porte.

Du må således klare dig med to USB-porte, VGA, HDMI og et Ethernet-stik når forbindelserne til omverdenen skal gøres op. Til gengæld er der selvfølgelig både WiFi og Bluetooth indbygget.

Samtidig er processoren i vores model X340-029NE en Intel Celeron M ULV 723 på blot 1,2 gigahertz. ULV betyder i denne sammenhæng, at processoren anvender meget lidt strøm, og den er da også sat til maksimalt at anvende 10 watt.

Bagsiden af medaljen er desværre, at du mister de fleste funktioner, som gør moderne processorer hurtigere - blandt andet flere kerner, for ULV 723 har kun én kerne.

Den lille blodfattige ULV processor kan dog godt drive det medfølgende Windows Vista, så længe du ikke foretager dig noget ud over Word og internetsurfing. Vi kunne dog godt få vist et par film i 720p HD-kvalitet uden de store problemer, ligesom vi forventer, at systemet vil føles lettere, når skiftet til Windows 7 kommer.

På trods af den strømbesparende processor sniger MSI X340 sig ikke over de 2½ time i normal daglig drift, hvilket sikkert skyldes det lille batteri med blot fire celler.

Til gengæld er der blevet plads til en harddisk på 320 gigabyte, 2 gigabyte hukommelse og en god og stor touchpad.

Tastatur på gyngende grund

Tastaturet har også store knapper, men er samtidigt løst og gynger forfærdeligt i bedste trampolinstil, hvor de øvrige taster buer ned omkring den tast, som du trykker på.

MSI understreger, at vores model er en såkaldt enginering sample og ikke udtryk for den endelige løsning - og vi skal derfor på det kraftigste anbefale, at du prøver tastaturet, inden du køber det. For vores version var tæt på ubrugelig.

Skærmen på 13,4 tommer er klar, har en god farvegengivelse og jævn lysstærk med en opløsningen på 1366 x 768 pixels.

Alt i alt er MSI X340 en interessant maskine, som nok mest er rettet mod de brugere, der har overvejet en netbook, men som samtidig ikke er tiltalt af de små tastaturer og skærme. Og netop på grund af størrelsen, men den fortsat lave vægt, er X340 interessant. Tankerne drages imod Mac Air, og det er bestemt positivt ment.

Vi er dog ikke helt tilfredse med den ringe batterilevetid. I en tid hvor de fleste netbooks leveres med en batterilevetid på fire til seks timer er X340´erens batteri simpelthen for lille.

Specielt for en maskine hvis lave vægt skriger på at blive samlet op og taget med ud i verden. Men lige nu kræver det en verden med et 220 volt-stik inden for rækkevidde, og det er synd og skam.

Husk du kan se flere billeder af X340 i galleriet her. Husk også du kan læse meget mere om bærbare computere i vores bærbar-sektion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere