Conscia ind i Cisco-eliten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 11. maj 2006.


Efter tre års hårdt arbejde er det ­lykkedes Axcess-­udbryderne i Conscia at opnå certificering som Cisco-­sølvpartner.
Et afgørende mål kom i begyndelsen af sidste måned i hus for det danske netværksselskab Conscia. Efter tre års intenst arbejde lykkedes det selskabet at få en partnercertificering fra netværksleverandøren Cisco som sølvpartner.
- Vi havde som målsætning, at vi efter tre år ville være certificeret sølvpartner for Cisco, og det lykkedes netop på vores treårsfødselsdag, så det, synes vi selv, er ganske godt gået, siger partner Christian Hjort­gaard.
Vanskelig start
Conscia blev startet i 2003 af fire udbrydere fra netværksselskabet Axcess, der straks anklagede de fire for at have stjålet Axcess' kunder. Conscia blev slæbt for en dommer, men de fire blev pure frikendt af byretten.
- Når man ser på vores start, og hvordan det er gået, så synes jeg - selv om det ikke skal lyde for selvrosende - at vi har gjort det ganske godt, fortsætter Christian Hjortgaard.
Cisco-certificeringen som sølvpartner bringer Conscia helt op i toppen af Ciscos partnerkreds, hvor det normalt kun er de store internationale spillere som IBM eller HP, der opnår en sådan status.
Et af kravene til en Cisco-sølvpartner er, at man har minimum to certificerede netværksspecialister. I Conscia har de netop ansat Asbjørn Højmark, der bringer antallet af CCIEs (Cisco Certified Internetwork Expert-specialister) op på fire. Procentmæssigt i forhold til medarbejderantal et af de højeste i Danmark.
Cisco meldte tidligere på året ud, at de ønskede at lave deres partnerprogram om, så partnere, der udvider antallet af kompetencer, også bliver belønnet for deres indsats. Derved vil de priser, som meget dygtige partnere kan købe produkterne til, svare til de priser, som også meget store forhandlere med stor volumen kan købe ind til.
- Det er klart, at Ciscos nye partnermodel passer som fod i hose hos os, og det vil være en underdrivelse at sige, at vi blev meget glade for at høre om den nye model. Nu kommer vi meget tættere på eksperterne i Cisco og kan i højere grad trække på dem i forbindelse med projekter. Desuden er det jo heller ikke uvæsentligt, at vi nu også kan sælge til de samme priser, som de største af vores konkurrenter, siger Christian Hjortgaard.
Dobbelt partner
Ud over at være Cisco-partner er Conscia partner med HP, men Christian Hjortgaard afviser, at det er et problem at være partner med to konkurrenter.
- Vi bruger HP's consulting services i projekter, hvor der er brug for ekstra manpower. Og der er de en fantastisk partner for os, for de er i stand til at stille med langt flere ressourcer, end vi nogensinde kommer til, siger Christian Hjortgaard.
Han afviser også, at HP's og Ciscos meget forskellige partnermodeller er vanskelige at forene. HP er kendt for at belønne partnere, der langer så mange kasser med HP-udstyr som muligt over diskene, mens Cisco som nævnt belønner partnere for høj kompetence inden for produktporteføljen.
- Vores fokus er udelukkende Cisco-udstyr, og når vi bruger HP, så er det kun deres konsulent- og serviceforretning, som vi har fat i, siger han.
Fuld af fortrøstning
Når det gælder fremtiden, er partneren også fuld af fortrøstning. Som i alle andre selskaber er vækst afgørende, men Christian Hjortgaard understreger, at væksten ikke skal komme for enhver pris. Hidtil har væksten været præget af ganske store procentvise stigninger, men det er ikke nødvendigvis målsætningen for fremtiden.
- Vi har oplevet en ganske enorm vækst og kom ud af vores seneste regnskab med et resultat på to millioner ud af en omsætning på lige godt 21 millioner kroner, siger han.
Christian Hjortgaard understreger dog, at den kommende vækst skal ske organisk.
- Vi ønsker, at forretningen skal vokse organisk og er ikke umiddelbart interesserede i at foretage større opkøb for at opnå større markedsandele. Vi arbejder heller ikke med en exitstrategi, da vi ikke har fremmede investorer blandt vores ejere. Så vi har først og fremmest fokus på at vokse, fordi vi er de bedste til det her, siger han.
Det konstante fokus på at være blandt de bedste på markedet har placeret Conscia i en unik situation. Mange af de danske netværkseksperter foretrækker nemlig miljøet i et mindre firma frem for at forsvinde i et hjørne i et stort. Derfor får Conscia - i modsætning til en række konkurrenter, der har svært ved at tiltrække de rigtige medarbejdere - henvendelser fra eksperter om at komme med på toget.
Selskabet er klar over, at der skal mere til end blot det at være et lille firma, så de fire grundlæggere har afskrevet en del af deres ejerskab, så 20 procent af selskabet er lagt ud i et optionsprogram for medarbejderne.
IP-telefoni og netværkssikkerhed er nogle af de helt store vækstområder inden for netværk. Netop spidskompetence på disse områder kan det være svært for de lidt større it-forhandlere herhjemme at sikre sig, og Chri­stian Hjort­gaard kan da også oplyse, at Conscia har fået flere henvendelser fra selskaber, der havde lyst til at indlemme selskabet og selskabets medarbejdere.
- Vi har fået flere henvendelser fra selskaber, der har ønsket at overtage os. Men vi har ikke noget ønske om at blive en del af en større koncern. Vi ønsker at bevare vores status som uafhængig og mere fleksibel. Vi ser os selv som en speedbåd, der er i stand til at manøvrere hurtigt, og som hurtigt kan blive sat ind, siger han.

Billedtekst:
- Vi har fået flere henvendelser fra selskaber, der ønsker at overtage os. Men vi har ikke noget ønske om at blive en del af en større koncern, siger partner i Conscia Christian Hjortgaard

OriginalModTime: 04-05-2006 08:42:25




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere