Speednames skifter strategi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. maj 2006.


Den danske registrator af domænenavne Speednames satser nu på full-service
internet­håndtering gennem blandt andet
nye partnerskaber.
Siden slutningen af 90'erne har danske Speed­names været synonym med hurtig og automatisk domænenavnsregistrering. Men efter selve domænenavnet er blevet en mere og mere central del af virksomhedernes kommunikation med omverdenen har selskabet set sig om efter nye udviklingsmuligheder for forretningen, og det strategiske blik er faldet på et full-service koncept for virksomheders placering på nettet.
- I takt med, at danske og udenlandske virksomheder bliver bedre til at inddrage internettet i værdikæden, bliver deres behov for tilhørende services og rådgivning større. Vi tror på, at kunderne i længden kun vil gå et sted hen for at købe hele pakken. Derfor vil det blive et stort vækstområde for os, siger Michael Kanstrup, der siden årsskiftet har været direktør for salg og marketing i Speednames.
Partnerskaber
Det nye "one-stop-shopping"-koncept er baseret på et tæt samarbejde med en række partnere, der skal supplere Speednames' øvrige produktportefølje inden for domænenavnsregistrering. Fremover vil den danske domæneregistrar tilbyde flere domæne-relaterede produkter, som blandt andet søgemaskineoptimering og udstedelse af sikkerhedscertifikater.
Speednames har blandt andet indgået samarbejde med den danske virksomhed Netpointers, der har specialiseret sig i søgemaskineoptimering og har desuden også en partneraftale med amerikanske Comodo, der har specialiseret sig inden for sikkerhedsgodkendelse ved online-transaktioner via SSL-certifikater.
Ifølge Michael Kanstrup er Speednames langt fra færdig med at se på potentielle samarbejdspartnere. Blandt andet er selskabet på udkig efter partnere med kernekompetencer inden for jura og varemærkeret, ligesom selskabet også er på udkig efter partnere inden for branding og markedsføring.
- Området er så stort, og vi har ikke ambitioner om at være eksperter i hver enkelt niche, så vi vil lave partnerskaber med de bedste i markedet, siger han.
Siden 2004 har Speednames samarbejdet med Mondo om hosting af domæner. Dette samarbejde bliver en del af "one-stop-shopping"-konceptet.
I øjeblikket har Speednames vækstrater på omkring 30 procent om året og Michael Kanstrup er sikker på, at væksten vil fortsætte de kommende år.

Billedtekst:
- Vi har et af de bedste systemer i Europa til domænehåndtering. Nu vil vi gøre det enklere for vores kunder at tilkøbe de øvrige nødvendige services, som de har behov for. Det er i det lys, at vi skal ud og finde nye samarbejdspartnere, og vi er kræsne, siger Michael Kanstrup. Foto: Torben Klint

OriginalModTime: 04-05-2006 14:31:39




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere