Netværksintelligens giver HTH billig forbindelse til Kina

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. maj 2006.


WAN-acceleration
Køkkenkoncernen HTH venter at spare en halv million kroner om året
ved at bruge intelligent netværksudstyr til en forbindelse til Kina.
Det tager tid at krydse den kinesiske mur. Forsinkelsestider på 500 millisekunder for netværkspakker er ikke ualmindelige. Det giver køkkenkoncernen HTH problemer. Firmaet er i færd med at udvide sine aktiviteter i Kina, og projektsalgskontoret derude skal gerne kobles op på de centrale it-systemer i Ølgod.
- Jeg har indhentet tilbud på en MPLS-opkobling. Men der taler vi om 50.000 kroner om måneden for en 2 megabit-forbindelse, så det er helt udelukket, fortæller netværksadministrator Brian Malmborg Pedersen fra HTH.
Oven i købet kan MPLS-leverandøren kun garantere, at forsinkelsen kommer ned omkring 300-400 millisekunder. Dermed vil forbindelsen stadig virke meget langsom, når man bruger den centrale filserver og mail.

HTH har derfor valgt en anden løsning: At købe en billig internetopkobling lokalt og køre VPN over internettet. For at udnytte båndbredden og begrænse forsinkelsen på forbindelsen mest muligt har firmaet investeret i to WX-bokse fra Juniper Networks. Det er såkaldte WAN-accelerationsbokse, hvor den ene placeres i Ølgod og den anden på det kinesiske kontor.
- Vi har tidligere evalueret teknologien i en opkobling til Sverige. Der blev vi positivt overraskede, så da vi skulle løse problemet med forbindelsen til Kina, var det naturligt at se på den igen, siger Brian Malmborg Pedersen.
Boksene behandler netværkstrafikken på to måder: Dels komprimerer de data, dels accelererer de bestemte former for trafik. Komprimeringen foregår ved, at boksen genkender bitmønstre. Hvis et bitmønster én gang har været sendt over forbindelsen, bliver det ikke sendt igen - i stedet sendes en identifikation af hvilket bitmønster, der skal indsættes på det pågældende sted i transmissionen. Juniper oplyser, at kapaciteten på en forbindelse kan tidobles som følge af komprimeringen.
Accelerationen virker dels generelt på al TCP-trafik, dels specielt på udvalgte applikationer. I begge tilfælde kan hastigheden ofte øges ved at undlade at sende nogle bekræftelsespakker. Når en computer i den ene ende af forbindelsen beder om en bekræftelse, kan den lokale boks straks svare. Så kan computeren med det samme gå videre med kommunikationen, og først da bliver der sendt data ud over forbindelsen.
På samme måde kan for eksempel Exchange-trafik accelereres. Normalt foregår kommunikationen ved, at en Outlook-klient beder om første del af en mail fra Exchange-serveren. Den sender serveren af sted. Først når klienten har modtaget den, beder den om den næste del af mailen. Men da accelerationsboksene kender Exchange-protokollen, kan de fra starten forudse, at klienten vil få brug for de efterfølgende dele af mailen. De sendes derfor over linjen, så de ligger klar i boksen på klient-siden, så snart den beder om dem.

- Vi har gennemført en test. Den tyder på, at vi kan reducere trafikmængden 60-80 procent. Samtidig vil vi indstille systemet til at opprioritere mail- og webtrafik, mens for eksempel replikeringer af Active Directory-oplysninger får lavere prioritet i arbejdstiden, fortæller Brian Malmborg Pedersen.
Han venter ikke, at kontoret i Kina på den måde vil få svartider på niveau med dem, man kender fra lokalnettet. Men de vil komme langt nok ned til, at folkene derude kan arbejde fornuftigt.
- Nu er vi ved at opbygge et salgsnet i Kina. Hvis det virker så godt, som vi forventer, kan det ende med, at vi bruger samme løsning i de øvrige butikker, siger han.
Priserne i Kina på en lokal internetopkobling via ADSL svarer til priserne i Danmark. Så selvom HTH skal investere i de to bokse fra Juniper, venter Brian Malmborg Pedersen, at investeringen er tjent ind på kort tid, når man sammenligner med udgiften til en MPLS-opkobling. Det kan betyde en besparelse på en halv million kroner det første år.
Systemet ventes sat i drift sidst på måneden.

Billedtekst:
før:Outlook-klienten (1) beder om den første blok af en mail, der ligger på Exchange-serveren (2). Serveren sender den. Når klienten har modtaget den, beder den om den næste blok. Serveren sender den, og sådan fortsætter det, indtil hele mailen er hos klienten. Denne kommunikationsform gør, at der sendes mange pakker frem og tilbage mellem klient og server, hvilket giver forsinkelser over langsomme netforbindelser.

Billedtekst:

efter:Outlook-klienten (1) beder serveren (2) om den første blok af en mail. WX-enheden (3) hos klienten har ikke blokken og sender derfor forespørgslen videre til WX-enheden (4) foran serveren. Den beder serveren om den første blok. Når WX-enheden (4) har modtaget den, beder den straks om blok nummer to, tre og så videre. Disse blokke sender den til WX-enheden (3) hos klienten, der udleverer dem, efterhånden som klienten beder om dem. Dermed bliver de mange dataudvekslinger begrænset til en enkelt forespørgsel og et enkelt svar. Det sparer tid, hvis nettet er langsomt.

OriginalModTime: 04-05-2006 09:01:47




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere