I-Seven: Notes skal ud af mørket

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 7. april 2006.


Når IBM ikke selv vil, må de enkelte konsulenthuse tage fat og sørge for, at sam­arbejdsplatformen Lotus Notes kommer på dagsordenen.
En række danske Notes-huse er trætte af, at der ikke bliver gjort nok for at bringe IBM's samarbejdssoftware Lotus Notes frem i lyset.
Derfor er tre af selskaberne, der til daglig er mere eller mindre konkurrenter, gået sammen for at sætte Lotus Notes på dagsordenen. Det drejer sig om IT-Companion i Århus, det københavnske konsulenthus Convergens og københavnske I-Seven, der først og fremmest lever af at sælge produkter udviklet til Notes-platformen.
I-Seven er så bekymret for kendskabet til Lotus Notes i fremtiden, at selskabet det næste års tid vil kaste en million kroner i aktiviteter og markedsføring, der skal bringe Lotus Notes frem i lyset.
Mere fokus på Linux
Selskabet vil dog ikke kritisere IBM direkte for ikke at gøre nok, men holdningen er klar.
- Vi så gerne, at IBM brugte lige så mange kræfter på at skabe opmærksomhed om Lotus Notes, som de gør eksempelvis om Linux, siger salgsdirektør Folke Ørsted, der kom til I-Seven for to år siden, da hans selskab Esphere fusionerede med I-Seven.
I-Seven vil bruge kræfter på markedsføring, hvad der er et nærmest ukendt begreb for selskabet. I-Seven omsatte sidste år for cirka 15 millioner kroner, hvilket sætter investeringen i perspektiv. Selskabet vil også sætte ind over for kunder med tiltag, der først og fremmest skal gøre opmærksom på, hvilke muligheder der ligger i at følge udviklingsmulighederne i Lotus Notes.
- IBM har først og fremmest fokus på, hvor de kan sælge nye licenser, for det er det, de bliver målt på, og det betyder, at de ikke har samme opmærksomhed på det arbejde, vi laver, siger Folke Ørsted.
Selv om I-Seven har indledt samarbejde med Convergens og IT-Companion, afviser administrerende direktør Henrik Hansen, at der er tale om de indledende forhandlinger til en egentlig fusion.
- Det har slet ikke været på tale, selv om mange allerede tror, at det er sket. Vi er for det første meget forskellige firmaer. Convergens og IT-Companion er hovedsageligt konsulenthuse med fokus på at løse opgaver hos kunderne, mens vores fokus er at sælge produkter gennem en partnerkanal. Jeg tror, det vil være farligt at føre så forskellige strategier sammen, siger han.
Konkurrence fra Microsoft
I-Seven-direktøren er dog overbevist om, at der skal etableres nogle lokomotiver, som skal skærpe interessen om Lotus Notes, og at størrelse kan blive en afgørende faktor for, at det lykkes.
- For os handler det ikke om at blive de største, men udelukkende om at være de bedste. Vi har ikke noget bestemt krav om at skulle generere en interessant bundlinje for nogle investorer. Vi skal bare sørge for at have en god forretning, siger han.
Selv om IBM ifølge I-Seven har været lidt træge med at komme med langsigtede udmeldinger om Lotus Notes, indrømmer Folke Ørsted, at IBM på det seneste er blevet mere klare, hvad angår fremtiden for produktet, der konstant er i hård konkurrence med tilsvarende værktøjer fra Microsoft.
- Der har været meget stille om Lotus Notes fra IBM's side, og da vi tog til LotusSphere (den årlige udvikler- og partnerkonference for Lotus-produkterne, red.), var vi usikre på, hvordan fremtiden ville se ud. Men heldigvis var vi seks mand af sted, og vi fik via samtaler med forskellige Lotus-folk stykket den strategi sammen, som vi tror, at IBM har for de næste år, og det ser meget fornuftigt ud, siger Folke Ørsted.
Tavsheden om fremtiden for produkterne har blandt andet medført, at I-Seven har kastet betydelige ressourcer i understøttelse af nye platforme, så selskabet i dag også har betydelige Java-kompetencer som supplement til Notes.
- Som selskab er man tvunget til at tage bestik af situationen og justere i forhold til udviklingen, men vi har ikke noget ønske om at skifte til eksempelvis Microsoft, siger Henrik Hansen.
Folke Ørsted ser dog Java-satsningen som en naturlig del af det fremtidige produkt­scenarie, hvor han forestiller sig, at de produkter, I-Seven udvikler, i højere og højere grad bliver portalprodukter, der integreres med virksomhedens øvrige systemer, der kan være i Notes eller Microsoft eller noget helt tredje.
- Vores fokus ligger primært på forretningsprocesser og på at lave løsninger, der fremmer disse. For os er det ikke vigtigt, hvilken teknologi der ligger til grund. Hvis valget af teknologi er det vigtigste, så er der tale om religion, siger han,
Et udsagn, der smerter Henrik Hansen, som har arbejdet med Notes siden 90'erne.
- Hvis man sprætter mig op, så er jeg gul hele vejen igennem, siger han med henvisning til den gule farve, som oftest følger Notes-produkterne.

Billedtekst:
Salgsdirektør Folke Ørsted (tv.) og administrerende direktør Henrik Hansen fra I-Seven vil kaste en million kroner i aktiviteter og markedsføring, der skal bringe Lotus Notes frem i lyset. Foto: Torben R. Simonsen.

OriginalModTime: 06-04-2006 15:49:33




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere