Fejlfyldte Hyundai-skærme bringer distributør i knibe

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 7. april 2006.


Den danske it-distributør Frontier Scandinavia har 2,3 millioner kroner ude at svømme, fordi mere end 100 fladskærme fra koreanske Hyundai var fyldt med fejl. Nu går Frontier rettens vej.
Et succesfuldt salg af
tv-fladskærme fra koreanske
Hyundai til Norge er endt som en hård økonomisk belastning for den danske hardwaredistributør Frontier Scandinavia.
En stor del af skærmene var fulde af fejl, og den danske distributør tog dem retur efter aftale med Hyundai. På trods af, at de fejlramte skærme er sendt videre til Hyundais europæiske salgskontor i Tyskland, nægter Hyundai at kompensere den danske distributør.
Sagen ender nu med et sagsanlæg og millionkrav mod producenten, der ikke vil betale den lille danske hardware­distributør.
- Jeg har nu forsøgt med forhandlinger og drøftelser senest på CeBIT, og vores kontakt i Korea har haft de første 15 møder med Hyundai. De mener, at vi bærer en del af skylden for, at deres produkter har været utrolig fejlbehæftede, og at vi skal tage en stor del af tabet. Det er ikke sund fornuft, siger Jørgen Abildgaard, der er administrerende direktør for Frontier Scandinavia.
Problemer med reservedele
På et møde i Korea sidste år nåede han selv til enighed med en af Hyundais topchefer om, at Frontier Scandinavia ville tage de cirka 100 fejlbehæftede skærme tilbage fra Elkjøp og herefter få pengene fra Hyundai. Frontier fulgte op på aftalen ved at sende skærmene til Tyskland.
- Men så stoppede festen, og der kom ikke rigtig nogle penge tilbage. Da vi rykkede dem, kom der alle mulige undskyldninger, fortæller Jørgen Abildgaard.
Ifølge ham er der lignende sager mod Hyundai i fire andre europæiske lande. Frontier Scandinavia mangler ikke bare penge for de fejlramte skærme, men også en del af den oprindelige kommission for eksempelvis at oversætte manualer. En del af de fladskærms-tv, der blev sendt til Norge, virkede slet ikke, da de blev pakket ud. De fleste fejl opstod dog undervejs, og det var et problem, at Hyundai ikke havde sendt nok reservedele til servicefirmaet, så de skærme endte også med at ryge retur.
Sagen har været dyr for den danske distributør, der får hjælp af en advokat fra erhvervsorganisationen HTSi.
Antallet af ansatte er halveret fra fire til to, efter Jørgen Abildgaard i samarbejde med en ekstern investor i sidste måned overtog virksomheden fra den tidligere ejer. Jørgen Abildgaard mener dog, at fremtiden ser lys ud med den nye konstruktion, hvor der satses på outsourcing af bogholderi samt lagerhotel og servicepartnere.

Ikke længere distributør
Frontier Scandinavia er ikke længere distributør for Hyundai, men koncentrerer sig i dag om distribution af fladskærme fra Neovo og printere fra Olivetti.
Jørgen Abildgaard understreger, at sagen drejer sig om
Hyundai, mest kendt for sine biler, og ikke skærmproducenten Hyundai Imagequest, der blot har licens til at benytte det kendte koreanske varemærke.
Hyundais europæiske salgskontor i Tyskland har ikke svaret på Computerworlds henvendelser.

Billedtekst:
Ifølge Jørgen Abildgaard, administrerende direktør for Frontier Scandinavia, er der lignende sager mod Hyundai i fire andre europæiske lande.

OriginalModTime: 06-04-2006 15:42:38




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere