Galileo bliver synlig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. marts 2006.


Navigation er teknologi, der både bruges privat og på job.
Den for længst afdøde europæiske videnskabsmand og filosof Galileo Galilei har lagt navn til Europas satsning på et civilt satellitbaseret naviga­tionssystem, som skal fungere i konkurrence med og ved siden af det amerikanske militært baserede GPS. Derfor indtog Galileo CeBIT, der i denne uge for 20. gang åbnede i den midttyske by Hannover.
En særlig pavillon om projekter knyttet til Galileo er en del af det udstillings- og konferenceprogram med titlen Forum for Telematics & Navigation, der løber af stablen på årets CeBIT. På det nye forum kan man møde en række virksomheder, hvis produkter er nogle af de mest synlige eksempler på, hvordan de samme teknologiprodukter bliver brugt både på arbejdet og i privatlivet.
Wolf-Henning Schneider, der er topchef for tyske Blaupunkt venter, at det europæiske marked for mobile navigationssystemer vil nå 1,2 millioner enheder i år. Hans firma kan ligesom andre levere navigationssystemer til priser fra under et par tusinde kroner.

De fleste af dagens naviga­tionssystemer kombinerer den satellitbaserede positionsbestemmelse med kortmateriale og andre data som findes i en eller anden form for hukommelse sammen med hardwaren.
Men ifølge leverandørerne på CeBIT så vil stadig flere navigationsprodukter hente deres data fra en central server via internettet, som for eksempel de seneste trafikmeldinger kan indgå i navigationen.

Samtidig arbejder leverandørerne på at videreudvikle de satellit baserede positioneringsværktøjer til løsninger kaldet assisted GPS eller A-GPS. Løsningerne gør det muligt at navigere langt hurtigere i de såkaldte "storbykløfter" der opstår mellem bygninger eller indendørs, hvor GPS-modtagelsen i dag er svag.
A-GPS er også nøglen til bedre sammenhæng mellem GPS og traditionelle mobilnetværk. De første teleselskaber er allerede klar til at tilbyde denne type produkter og hardwarefirmaer som BenQ og Motorola har præsenteret terminaler, der kan håndtere løsningerne.

Boks:
Design på vej
Betydningen af design i teknologi kan bedst illustreres med oplevelsen af at pakke en hvilken som helst mobiltelefon ud efter køb og den samme oplevelse med en splinterny iPod. De første skal samles og konfigureres. Den anden skal bare bruges.
På CeBIT har en gruppe designeksperter sneget sig ind og fået en stand under navnet Universal Design. Her vil de prøve at få gæsterne til at tænke over, hvad der skal til for sikre, at it-produkter i fremtiden lever op til kræsne forbrugeres krav og dermed kan sælges.

OriginalModTime: 09-03-2006 14:32:13




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere