Rør ved mig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 3. marts 2006.


Giv den hele hånden! Det kan blive fremtidens slogan inden for berøringsfølsomme skærme.
Mennesket har ti fingre. Denne kendsgerning vil nok overraske mange. I hvert fald dem, der lever af at udforme berøringsfølsomme skærme. Disse skærme har nemlig altid haft som udgangspunkt, at mennesket er et etfingret individ.
Mon ikke årsagen er, at man har genbrugt viden fra de brugergrænseflader, der anvender mus, lyspen og lignende pegeredskaber? Derfor har det været nemt at genbruge softwaren - man udskifter blot driveren til musen med en driver til den berøringsfølsomme skærm.
Men nu kan menneskeheden snart tage skridtet videre: Til en fremtid, hvor skærmene ikke opfatter os som enfingrede museefterligninger. De første skridt på vejen er taget i et forsøgsprojekt ved New York University.
Projektet, Multi-Touch Interaction Research, undersøger mulighederne i skærme, der kan registrere flere fingre på en gang. Således kunne man forestille sig et klaviatur på skærmen i et program til musikundervisning. Eleven placerer sine fingre på skærmen, og tonerne i en akkord klinger ud af højttalerne. Hver finger styrer sin egen tangent.
Men alle fingrene på skærmen behøver ikke tilhøre den samme person. Man kan også forestille sig whiteboard-løsninger, hvor flere personer samtidig kan tegne og skrive forskellige steder på skærmen.
Projektet bygger på et andet forskningsprojekt, hvor teknologien til at genkende individuelle fingre blev udviklet. Den anvender en teknologi, Frustrated Total Internal Reflection, som er udviklet til fingeraftryksgenkendelse.
Her på CTO-redaktionen kan vi godt frygte for en fremtid, hvor den toårige søn på skødet begejstret følger farmands fingre på skærmen med katastrofale følger. Til gengæld må teknologien føre til øget omsætning i branchen for skærmrensning - nu bliver der ti gange så mange fingeraftryk at fjerne.
Projektet er omtalt på www.labconfidential.dk. Læs mere på projektets websted, http://mrl.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere