Skype presser udlandstaksterne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. februar 2006.


Skypes strategi om at satse på mobilbrugerne vil især presse minutpriserne på den traditionelle mobiltelefoni, når mobilen bruges i
udlandet.
Skype er på vej med udgaver af dets IP-telefoniprogram til mobiltelefoner. Selskabet har - som beskrevet på forsiden af ugens avis - allerede lanceret en version til lommecomputere baseret på Windows-styresystemer og regner med, inden for et halvt år, at lancere en version til mobil-styresystemet Symbian, der bruges blandt andet på Nokias telefoner. Allerede i denne uge fremviste Nokia en foreløbig udgave af Skype på Symbian på den store mobilmesse 3GSM i Barcelona, og det kan meget hurtigt vise sig at presse mobilselskaberne på minutprisen - især når man bruger mobilen i udlandet via den såkaldte internationale roaming. Her er konkurrencen i dag lav og priserne høje, og derfor er besparelsespotentialet stort.
- Skype på mobiltelefonen vil helt klart sætte de internationale roamingtakster under pres, og mobilselskaberne vil blive tvunget til at sætte dem ned. Spørgsmålet er så bare, om mobilselskaberne vil sætte dem ned, før Skype på mobilen er en realitet, eller de vil vente og se og først reagere bagefter, siger Jesper Haumann, teleanalytiker hos Devoteam Fischer og Lorenz.

Når Skype først virker fra mobiltelefonen, vil det være oplagt for mange udlandsrejsende at udnytte de mange hotspots i lufthavne og hoteller til også at foretage et opkald via Skype på de nye mobiltelefoner, der kan bruge trådløst internet.
- Fremover vil folk kun komme til at betale for selve adgangen til nettet og ikke for minutpriserne. Og for eksempel forretningsrejsende, som alligevel køber adgang til et hotspot for at tjekke mail, vil begynde at bruge Skype på mobilen til at ringe hjem, lyder forventningen fra den nordiske chef for Skype, Jonas Kjellberg, der i øjeblikket ligger i tæt samarbejde med flere mobilproducenter og mobiloperatører for at tilpasse mobiler og netværk til Skype.

Billedtekst:
pres - Skype på mobiltelefonen vil helt klart sætte de internationale roamingtakster under pres, vurderer teleanalytiker Jesper Haumann, Devoteam Fischer og Lorenz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere