Plads til forretnings-udvikling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 10. februar 2006.


Det danske konsulenthus Inopi har fået plads til lidt større armbevægelser, efter at Jens ­Søgaard er trådt ind som partner og ­
strategisk rådgiver.
De danske eksperter i arbejdsprocesoptimering og samarbejdsværktøjer Inopi har fået lidt bedre mulighed for at slå sig i tøjret og udvikle nye metoder til implementering af organisationsændringer og udvikling af nye samarbejdsrutiner, baseret på Lotus Notes og workplace.
Det er sket, efter Jens Søgaard er trådt ind som partner i selskabet efter en større rokering i 2002. Jens Søgaard gik ind og støttede etableringen af et nyt Inopi og sidder i dag med 75 procent af aktierne, mens en af grundlæggerne af det oprindelige Inopi, Claus Due, sidder med de sidste 25 procent.
- Det har betydet, at vi ikke skal ringe til BRF-kredit og spørge, om vi kan belåne vores mursten, hver gang vi vil videreudvikle forretningen, smiler Claus Due, der er administrerende direktør i Inopi.
Ryster på hovedet
Noget nyt kan i denne sammenhæng være en ny og bedre måde at pakke virksomhedens konsulentydelser sammen til produkter og udvikle nye produkter, men det kan også være at indhente den nødvendige viden og erfaring med de seneste, teknologiske muligheder. Det er dyrt at uddanne konsulenter i noget nyt, siger Inopi-direktøren.
Inopi blev oprindelig etableret i 1997 af fire fyre der gik sammen om rådgivning inden for arbejdsprocesoptimering. Men set i bakspejlet ryster Claus Due nærmest på hovedet over, at de var så naive at tro, at et ligeligt ejerskab ville være vejen frem.
- Vi brugte alt for meget tid på at blive enige, og så er vi forskellige som mennesker, så en sådan konstruktion, vil jeg aldrig anvende i dag. Der er nødt til at være nogen, der bestemmer, og selv om man har de bedste intentioner, så nytter det ikke at dele ledelsen på den måde, siger han.
Spidskompetencer
Claus Due fik kontakt med Jens Søgaard, der ejer et konglomerat af it-selskaber med over 100 ansatte, og han kunne godt se potentialet i konsulenthuset og spændte den gang et økonomisk sikkerhedsnet ud under forretningen.
- Vi var på udkig efter noget spidskompetence inden for Lotus Notes, eller IBM Software, og der fandt vi Inopi, der lige havde vundet en Beacon Award (pris, der uddeles til Lotus Partnere, for opnåelse af særligt bemærkelsesværdige resultater, red) som netop var i besiddelse af de spidskompetencer, som vi ledte efter, og da Inopi havde brug for et økonomisk fundament, så var der tale om et perfekt match, siger Jens Søgaard.
Jens Søgaard ejer i forvejen DSI (der i it-alderens barndom var totaltdominerende på markedet for tekstbehandling), og som nu hovedsageligt arbejder med Microsoft-produkter og
.Net løsninger. Derudover ejes også hostingselskabet Front-Data, og det er ikke mindst opgaver herfra, som Inopi nu kan kaste sig over.
- Front-Data beskæftiger sig med outsourcing og hosting, og de har et stigende behov for at have adgang til hele Notes-området, siger Jens Søgaard.
Ingen exit
Men ifølge den jyske erhvervsmand er det ikke udelukkende et spørgsmål om gode ressourcer, meningen med investeringen i Inopi er også sket ud fra et økonomisk synspunkt, understreger han.
- Når vi går ind og investerer i Inopi, er det jo også klart, at der er et økonomisk potentiale i virksomheden, siger han.
Forrentningen af investeringen skal ifølge Jens Søgaard komme fra indtjeningen og ikke fra en exit.
- Exit er ikke noget, vi planlægger forretningen efter. Det, jeg fandt interessant ved Inopi, var, at den havde masser af potentiale og nogle udviklingsmuligheder, og det er det, vi er ved at se udkrystallisere sig nu, siger han.
Administrerende direktør i Inopi, Claus Due, er også glad for, de nye muligheder, som samarbejde i en større koncern giver.
- Det er dejligt at være en del af en større organisation, og selv om forretningsenhederne er meget forskellige, så arbejder vi også sammen, og kan lære af hinandens erfaringer, siger han.
Claus Due peger blandt andet på den konstante fokus på at udvikle nye og mere profitable produkter som et resultatet af samarbejdet,
- Jens Søgaard har en ufattelig evne til at se gennem ting, og kan med sit gode købmandskab spørge ind til, om vi har tænkt over dette eller hint, så det har været utroligt værdifuldt for forretningen, at vi nu har en der udefra også ser på, hvad vi laver.

Billedtekst:
- At Jens Søgaard er trådt ind som partner har betydet, at vi ikke skal ringe til BRF-kredit og spørge, om vi kan belåne vores mursten igen, hver gang vi vil videreudvikle forretningen, smiler Claus Due, der er administrerende direktør i Inopi.

OriginalModTime: 09-02-2006 13:55:46




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere