Intel skifter garderoben

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 6. januar 2006.


Chipproducenten Intel skifter ham og vil fremover fokusere på anvendelsesområder for sin teknologi frem for betegnelser med gigahertz og megabyte.
FORNYELSE Efter i årtier at have fokuseret på øgede CPU-hastigheder, når nye chips skulle introduceres, vil Intel nu i stedet slå sig fast som leverandør af chips og løsninger inden for fire strategiske områder.
- Tiden er løbet fra de meget tekniske betegnelser, der ikke siger almindelige mennesker så meget. Folk kan ikke følge med, og er mere interesserede i at vide, hvad produktet kan gøre for den enkelte. Derfor vil vi fremover fokusere på at levere platforme inden for vores kerneområder. Og målsætningen er, at vi skal være de bedste inden for hvert område, siger Leif Persson, der er nordisk ansvarlig for Intel.
De fire områder er hjemmeelektronik, virksomhedssystemer, mobilteknologi og sundheds-it.
Platformsdrevet
Leif Persson forsikrer, at der ikke blot er tale om et pr-stunt, der skal skabe hype om Intel.
- Vi har ændret vores organisation fra at være en meget produktdrevet organisation til at være en platformsdrevet organisation, og det betyder, at der er folk, der nu taler og arbejder sammen, som kommer fra vidt forskellige steder i organisationen, siger han.
Leif Persson understreger dog, at Intel fortsat vil arbejde på at levere lynhurtige processorer og stadig anvende tekniske betegnelser, men med indførelsen af flerkerneteknologi kan en ensidig fokusering på klokfrekvenser give et forkert billede af processorernes præstationer.
Nemt at bruge
Den mobile Centrino-platform er det første eksempel på det nye organisatoriske samarbejde i Intel. Her er udfordringen at lave kraftige CPU'er, der bruger ganske lidt strøm. Det understreger værdien af det tværgående samarbejde, forklarer Leif Persson, for man kan bruge mange forskellige teknikker til at spare på strømmen.
- Det kan være at reducere varmeudviklingen. Det kan være fordeling af opgaverne på flere kerner, og det kan være anvendelse af helt nye materialer. Alt sammen kan være med til at sikre, at vi producerer den bedste mobile chip, fortæller Leif Persson.
- Når det for eksempel gælder hjemmeelektronik, så er udfordringen, at det skal være nemt at bruge. Det skal ikke være noget, der skal genstartes igen og igen, og elektronikken skal selvfølgelig være klar, så snart man tænder for apparatet. Det nytter ikke noget, at brugeren skal sidde og vente på, at udstyret lige booter, siger han med et smil.
Nye partnere
I den nærmeste fremtid vil Intel lancere de første splinternye produkter, der ikke alene er produceret af de nye organisatoriske enheder, men som også er spritnyt design fra bunden og op - og netop karakteriseret ved de egenskaber, der skal gøre chipsene de bedst egnede til netop deres applikationer. Blandt andet vil den nye chip til hjemmeelektronik være forberedt til fjernbetjening og vil kunne holde de vigtigste informationer på stand by-strøm.
Intel er stadig meget tilbageholden med de endelig specifikationer, men teknisk direktør hos Intel i Europa Tommy Rydendahl oplyser, at selskabet er meget interesseret i at indlede betydeligt samarbejde med producenter, der kan se nye anvendelsesområder.
- Her spiller Norden faktisk en meget central rolle, og vil også komme til at gøre det i forbindelse med de nye chips. De nordiske producenter er meget hurtige til at adoptere ny teknologi og få den i anvendelse, og det er selvfølgelig noget, som vi i Intel er meget interesserede i. Derfor vil vi også se, at de mindre producenter vil være først ude med de nye chips, og de store producenter først kommer lidt senere på banen, siger han.
De små kommer først
Tommy Rydendahl peger på danske Zepto Computers, som en af de første, der kan komme til at sende produkter på gaden med den nye chipteknologi. Men også jyske producenter er hurtigt ude.
- De mindre producenter har en meget kortere fremstillingstid og skal ikke vente på at få opbygget store lagre, der kan klare en kæmpe efterspørgsel, siger Intel-chefen.
Intel er også i gang med at justere partnerprogrammet, så det netop tager højde for, at Intels produkter skal bruges i helt nye sammenhænge og sikre helt ny funktionalitet. Derfor er chipproducenten også meget interesseret i at få kontakt til ikke mindst nordiske og danske partnere, der er interesserede i at afsøge nye anvendelsesområder.
- Det kan også være producenter, der slet ikke har en baggrund i fremstilling af computere, men som er interesserede i at udvikle ny brugerorienteret elektronik, siger Tommy Rydendahl.
Intel regner blandt andet med at produkter i forbindelse med Media Center-teknologi vil blive dette års store slagnummer.

Billedtekst:
- Vi har ændret vores organisation fra at være en meget produktdrevet organisation til at være en platformsdrevet organisation, og det betyder, at der er folk, der nu taler og arbejder sammen, som kommer fra vidt forskellige steder i organisationen, siger Leif Persson, der er Intels nordiske chef.
Foto: Mika Renta




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere