Amerikanere køber Kirk Telecom

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 16. december 2005.


Danske Kirk Telecom er blevet solgt til amerikanske SpectraLink. Prisen er 388 millioner kroner.
SHOPPING Det Nasdaq-noterede amerikanske selskab SpectraLink overtager danske Kirk Telecom, der med hovedkvarter i Horsens producerer trådløse telefoner.
Den danske afdeling vil fortsætte under navnet Kirk Telecom.
Prisen for samtlige Kirk Telecom-aktier er 388 millioner kroner kontant, og såfremt handlen godkendes endeligt af de påkrævede instanser, skal overtagelsen finde sted allerede 3. januar.
Kirk Telecom har haft pæn succes med IP-telefoni, fordi mange virksomheder i disse år er i færd med at skifte deres telefonanlæg ud. Selskabet omsatte i regnskabsåret 2004-2005 for 230 millioner kroner og havde en nettoindtjening på godt 17 millioner kroner.
Blandede følelser
Kirk Telecom baserer sine trådløse systemer på DECT-teknologien, og det vil man indtil videre fortsætte med, selvom selskabet har også udviklet trådløse telefoner, der bruger WiFi.
Mere end 90 procent af Kirk Telecoms salg sker uden for Danmark.
Selv om den 55-årige danske direktør Peter Skov personligt kan hente 136 millioner kroner på handlen er det med blandede følelser, at han nu skal overlade den succesrige jyske teleproducent SpectraLink.
Han stopper som administrerende direktør, sådan som den amerikanske køber har ønsket det.
Fra 4. januar, når handlen er gennemført, vil Peter Skov i stedet være ansat som rådgiver for amerikanske SpectraLink, mens den hidtidige salgs- og marketingdirektør, Ole Lysgård Madsen, bliver ny administrerende direktør for Kirk Telecom.
- Jeg føler mig ikke fyret, men amerikanerne har en opfattelse af, at der er konflikt mellem at være sælger og være direktør for et selskab, siger Peter Skov.
Ud over Peter Skov er to andre ledende medarbejdere aktionærer i selskabet, samt Dansk Kapitalanlæg, der ejer 45 procent af Kirk Telecom.
Peter Skov har stået i spidsen for Kirk Telecom siden 1991 og glæder sig mest over, at selskabet har fundet en partner med en stærk position i Nordamerika, og som supplerer Kirk Telecom på teknologisiden.
Horsens-virksomheden har 174 ansatte, mens SpectraLink har 395 ansatte.
Peter Skov er så småt ved at indfinde sig med, at det bliver med ham på sidelinjen i rollen som rådgiver for den amerikanske topchef, John Elms.
- Det tog mig lidt tid at acceptere, men jeg kan godt se fornuften i det. Ordningen giver den fordel, at han kan lade være med at lytte til mig, hvis det går skævt, siger Peter Skov.

Billedtekst:
- Jeg føler mig ikke fyret, men amerikanerne har en opfattelse af, at der er konflikt mellem at være sælger og være direktør for et selskab, siger adm. dir. Peter Skov i Kirk Telecom.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere