Ementor i strategisk samarbejde med Microsoft

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 16. december 2005.


Ementor har haft succes med et tilskudssystem til den offentlige sektor i Danmark. Et strategisk samarbejde med Microsoft løfter nu produktet over på .NET-platformen.
PLATFORM Den danske afdeling af Ementor har store forventninger til fremtiden for sit tilskudsadministrationssystem (TAS), som en lang række offentlige institutioner allerede har taget i anvendelse. TAS er nemlig med hjælp fra Microsoft i Danmark flyttet over på .Net-platformen, og de to virksomheder har aftalt fælles salg og markedsføring af løsningen.
- Vi er gået ind i projektet, fordi der har været et ønske blandt de offentlige institutioner om at kunne anvende tilskudssystemet på vores platform, siger Dan Bælum, der er salgsdirektør i Microsofts division for offentlige kunder.
Strategisk produkt
Det er Ementor, der har stået for selve konverteringen, mens Microsoft har ydet rådgivning om blandt andet systemets arkitektur og overholdelse af de gældende offentlige standarder som blandt andet er offentliggjort i det offentlige it-samarbejde OIO (Offentlig Information Online).
Hos Ementor er TAS et af virksomhedens vigtigste produkter i forbindelse med samarbejdet med den offentlige sektor, og videreudviklingen af TAS er ifølge divisionsdirektør Niels Henrik Sodemann et strategisk valg, der skal sikre, at systemet forbliver en af de foretrukne løsninger.
- Tilskudssystemet er et af vores bedst sælgende produkter. Vi omsætter for cirka 30 millioner kroner om året, og vi har omkring 30 konsulenter tilknyttet, så det har vores store bevågenhed, siger Niels Henrik Sodemann.
Ementor har arbejdet på TAS i næsten ni år, og divisionsdirektøren anslår, at der er brugt 70.000 mandetimer på opbygningen af systemet, der er udviklet i PowerBuilder og kan afvikles på en Microsoft- eller en Oracle-databaseplatform.
Fremtidssikret
Konverteringen af systemet til .Net har dog et videre perspektiv for Ementor end bare en fastholdelse af det danske marked. Niels Henrik Sodemann vil ikke sætte tal på, men peger på, at flere kommende tilskudsreformer i EU vil betyde en stærk øget efterspørgsel efter nye tilskudssystemer.
- EU er ved at indføre en række reformer på landbrugsområdet, der betyder, at de eksisterende systemer skal skiftes ud. Derfor forventer vi, at vi også får en anseelig bid af dette marked, fordi vi både teknisk og forretningsmæssigt er meget langt fremme, siger han.
Samarbejdet med Microsoft har blandt andet også betydet, at Ementor udvikler den nye version i forhold til de forventede produktlanceringer fra Microsoft, så .NET-versionen kan basere sig på Windows- og Officeteknologi, der først vil komme i senere versioner af disse produkter.
Ingen redningsplanke
Ementor har outsourcet en del af konverteringsarbejdet til de indiske outsourcingspecialister i Polaris i Chennai.
Niels Henrik Sodemann forventer, at Ementor bruger omkring 3.000 af sine egne konsulenttimer på projektet, mens konverteringsarbejdet i indien er budgetteret til mellem 10.000 og 15.000 timer, men han mener investeringen er nødvendig.
- Ud over, at det er en attraktiv mulighed for ekspansion, har vi også et hensyn til de eksisterende kunder, der forventer at bruge vores løsning mange år fremover, siger han.
De første nye .Net-moduler forventes at blive leveret i begyndelsen af det nye år.
Den danske afdeling af Ementor har i flere år haft tab, men Niels Henrik Sodemann afviser, at der er tale om en redningsplanke for det danske selskab.
- Det er en særdeles god forretning, men vi er inde i en fase, hvor vi må koncentrere os om nogle færre ting, hvor vi så har nogle dybere kompetencer, og vi ser bestemt positive muligheder for systemet i fremtiden, siger han.

Billedtekst:
- Vi har et hensyn til de eksisterende kunder, der forventer at bruge vores løsning mange år fremover, siger divisionsdirektør i Ementor Niels Henrik Sodemann.

Billedtekst:
- Det er altid interessant for os at kunne tilbyde en løsning på vores platform, siger Dan Bælum, der er salgsdirektør i Microsofts division for offentlige kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere