Sket i september

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Post Danmark indgår forlig med IBM, som skal betale, så længe postvæsenet har to store lagringsenheder ude af drift.

Commitment Data går konkurs, og Scribona står tilbage med en regning på 5,6 millioner kroner. Kerfi, der overtager Commitment Data, aftaler et udvidet samarbejde med Scribona, der delvist får dækket sit tab.

KMD og SAP opfordrer Konkurrencestyrelsen til at undersøge deres aftale om samarbejde, som virksomhederne ønsker en godkendelse af.

Det første dokumenterede eksempel på en virus til mobiltelefoner, der har inficeret en virksomhed, dukker op hos et mindre skandinavisk firma. Filen resulterer i omkring 20 inficerede telefoner i firmaet.

Det odenseanske it-firma Munk IT indgår en større millionkontrakt om køb af IBM's Tivoli Software til selskabets hostingcenter.
I en undersøgelse, der bliver foretaget af Dansk IT, giver en række it-chefer udtryk for, at nyuddannede it-folk har for lidt føling med, hvordan en virksomhed fungerer, og at nogle opfatter arbejdspladsen som et nødvendigt onde imellem fritidsinteresserne.

Det finske investeringsselskab Capman skyder 29 millioner kroner i det danske softwarefirma ScanJour, der blandt andet leverer systemer til elektronisk dokumenthåndtering.

Uni-C får opgaven med at gøre verdens i forvejen største Navision-system dobbelt så stort, når cirka 400 gymnasier, erhvervsskoler og andre institutioner skifter til Navision Stat efter kommunalreformen.
Nordjyllands Amt og Holstebro Kommune sparer henholdsvis 25 og 15 procent på portokontoen ved at benytte elektronisk kommunikation frem for papirpost efter de såkaldte de såkaldte Edag-aftaler, viser en erfaringsrapport fra Den Digitale Taskforce.

Fujitsu præsenterer et underskud på knap 13 millioner kroner. Virksomheden forklarer tabet med, at kommunerne og amterne det seneste år har holdt sig fra større investeringer i systemer til økonomistyring og ESDH på grund af strukturreformen.

Svenske Proffice lader den danske call center-virksomhed Proffcom gå konkurs på grund af et underskud på næsten ni millioner kroner bare i første halvdel af 2005.

Flere brugere af Jubii-stifter Martin Thorborgs Spamfighter modtager e-mails, der ligner ulovlig markedsføring af virksomhedens spamfilter-produkt. Martin Thorborg afviser. Forbrugerombudsmanden overvejer at tage sagen op.
Med købet af it-konsulent og udviklingshuset Dansk Software med knap 50 ansatte sætter WM-data en endnu større fod i døren hos de statslige virksomheder. Dansk Software omsætter for cirka 40 millioner kroner i offentlige rammeaftaler.

Et system til kundestyring (CRM), hvor Microsoft står for hosting, er blandt softwaregigantens bud på at indfange mellemstore virksomheder som kunder.

TDC tvinger tidligere Song-kunder ind i strammere abonnementsvilkår og højere priser, efter at netværksleverandøren er blevet en del af TDC, hvilket får mange kunder til at flygte til konkurrenterne.
Auktions-virksomheden eBbay overtager Skype Technologies for knap 16 milliarder kroner. Dels i kontanter og dels som aktier i eBay. Salget placerer medstifter og nu it-milliardær, Janus Friis, blandt Danmarks ti rigeste. Den danske it-iværksætter Morten Lund, investerede oprindeligt 50.000 euro i Skype - en aktieandel på under fem procent. Hans private formue nærmer sig 100 millioner kroner.

Halvårsregnskabet for Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) viser, at kunderne har købt ind for tre milliarder kroner på SKI's rammekontrakter i første halvår af 2005. En stigning på 28 procent i forhold samme periode sidste år.

TDC åbner for sit 3G-mobilnetværk. I første omgang sælges kun datakort til pc'en til erhvervskunder.

En særlig computer til 350.000 kroner bliver stjålet fra Roskilde Brandvæsen. Computeren, der angiveligt er den eneste af sin slags i Danmark, skal sikre brandvæsnet en hurtig og fejlfri indsats.Der bliver kun optaget 23 flere på de lange videregående it-uddannelser, end der gjorde sidste år. Videnskabsminister Helge Sander (V) glæder sig over stigningen. Peter Ussing (billede), formand for it-fagforeningen Prosa mener, at det er problematisk.

Københavns Kommunes økonomiforvaltning beder Accenture fortsætte lønudbetalingerne frem til midten af november. KMD's overtagelse flyttes til efter kommunalvalget den 15. november.

Oracle køber Siebel Systems for 21,7 milliarder kroner og bliver dermed verdens største CRM-hus.

Forsvaret vælger WM-data som leverandør af elektroniske patientjournaler. Kontrakten, der forhandles, ligger inden for en økonomisk ramme på 17 millioner kroner,

Danske AKS, der distribuerer serverbaserede it-løsninger, slår sig sammen med engelske Centia, en videnbaseret distributør af infrastruktur. De to bliver tilsammen Europas største Citrix-distributør.
Den danske internetvirksomhed Netgroup udskiller afdelingen Mediakey, der laver Microsoftbaserede løsninger til bekæmpelse af illegal fildeling. Mediakey åbner i USA som selvstændig virksomhed med dansk direktør og amerikanske ansatte.

Mejerikoncernen Arla Foods vælger et rapporteringsværktøj fra Business Intelligence-leverandøren Cognos. Løsningen skal bruges både i Danmark og internationalt.

GN Store Nord ansætter 20 af de medarbejdere, som stod uden arbejde efter en konkurs i det nordjyske mobiludviklings-firma FL Telecom i sidste måned. De skal udvikle trådløse headsets.

IT-Brancheforeningens direktør Jakob Lyngsø bliver valgt ind i bestyrelsen for EICTA, der er en brancheforening for it og forbrugerelektronik og den europæiske pendant til ITB.Finansrådet forlænger perioden, hvor det nye chipdankorts magnetstribe kan benyttes sideløbende med chippen. Det er problemerne med at få chip-dankortet til at fungere tilfredsstillende der ligger til grund for beslutningen. Samtidig forlænges betalingsgarantien ved brug af falske kort i to år. Problemerne skal analyseres af et eksternt konsulentfirma.

Andersen Advisory Group køber satellitselskabet Emperion og skyder samtidig et tocifret millionbeløb ind i virksomheden til vækst. Stifter Michael Moesgaard Andersen (billede) har blandt andet brugt pengene fra salget af CBB Mobil. Frank Jensen, tidligere minister for forskning, it og tele, bliver bestyrelsesformand.
Den danske udvikler af næste generations fjernopkoblingsløsninger til netværk, Giritech, ansætter den USA-baserede danske IBM-direktør Jens Tiedemann som chief operating officer.

Fujitsu Services sælger ESDH-system til Næstved Kommune uden EU-udbud, da kontraktbeløbet ligger under udbudsgrænsen på knap 1,8 millioner kroner.

Center for Digital Forvaltning anslår at Kommunalreformen alene i 2006 vil koste kommunerne en milliard kroner i it-investeringer.

De danske internetudbydere bliver enige om en skærpet kurs over for kunder, der har ulovligt indhold på deres systemer. Politiet vil tidligere end hidtil blive kontaktet i tvivlsspørgsmål.
Finansminister Thor Pedersen (V) vedgår, at problemer med elektronisk fakturering i det offentlige har ført til flere overskridelser af private leverandørers betalingsfrister.

Dell-stifter Michael Dell overhaler Oracles Larry Ellison erhvervsmagasinet på Forbes' liste over USA's rigeste. De to er gode for henholdsvis 110 og 104 milliarder kroner. Bill Gates er til sammenligning god for 312 milliarder kroner.
Rådet for it-sikkerhed skal nedlægges. Teknologirådet skal fra nytår sætte øget fokus på it-sikkerheden i Danmark. Den nordiske repræsentant i EU's europæiske sikkerheds- og netværksagentur, ENISA, Christian Wernberg-Tougaard vurderer, at det er en klar svækkelse af området. Der følger cirka 500.000 kroner med opgaven. Det nedlagte råd havde anbefalet, at der blev tilført langt flere midler til området.

Sø- og Handelsretten frifinder teleselskabet Tele2 i en sag om anklager om vildledning i forbindelse med salg af teleabonnementer på blandt andet stationer og i indkøbscentre.
It-forhandleren Atea lukker sin lager- og logistikfunktion i Herning, flytter den til Växjö i Sverige og fyrer 49 medarbejdere.

Danmark er det bedste land i verden at etablere og drive forretning i over de næste fem år, når det gælder it- og kommunikationsteknologi. Kåringen sker på baggrund af en erhvervsanalyse fra ERP-firmaet SAP og det internationale erhvervsmagasin The Economist.

Steffen Hjorth Jensen udnævnes til administrerende direktør i KMD-virksomheden Organisator. Han sad som områdedirektør for KMD's Kundecenter Øst.
Årets Computerworld Top 100 dokumenterer, at den danske it-branche er tilbage på rette spor. Omsætningen vokser, overskuddet stiger, og de danske it-virksomheder ansætter på livet løs. It-virksomheden ProData Consult får titlen som Danmarks dygtigste it-selskab ved et kåringsshow i København.En sag ved retten i Ballerup om en museskadet kvindelig tekniker ender med forlig. Hanne H. Nielsen får 125.000 kroner i erstatning fra sin arbejdsgiver ABB Electric. Arbejdsskadestyrelsen afviste oprindeligt sagen.
Fladskærmsproducenten Orion Europe går i betalingsstandsning, men undgår konkurs, da medarbejderne modtager deres løn for september på 2,7 millioner kroner. 35 medarbejdere bliver fyret som led i en økonomisk redningsplan.

30-årige Brian Emmet, senior softwareudvikler i det amerikanske firma Stryker, vinder hovedpræmien i en konkurrence, Oracle har udskrevet blandt udviklere med ekspertise i Oracle-produkter. Præmien er en tur 100 kilometer ud i rummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere