Sket i august

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Verdens største mediefirma, amerikanske Time Warner, melder sig klar til at betale mere end 18 milliarder kroner til aktionærer, der blev ført bag lyset, da selskabet fusionerede med internetudbyderen AOL.

Et planlagt skift til digitale lønsedler for alle medarbejdere i staten medfører en lovændring, der også giver andre offentlige og private arbejdsgivere mulighed for at droppe lønsedler på papir.

Bagmandspolitiet indleder efterforskningen af danmarkshistoriens største sag om momssvindel. En række mobiltelefongrossister i Danmark er indblandet i sagen, som menes at have kostet statskassen 130 millioner kroner.
Danske Jens Moberg (billede) får ansvaret for Microsofts storkunder i USA i en afdeling med en omsætning på mere end 30 milliarder kroner.

37.000 gamle matrikelkort fra 1860 til 1998 skal digitaliseres. Kort & Matrikelstyrelsen har sendt opgaven med at scanne i udbud. Kortene forventes at fylde flere terabyte.

Storage-leverandøren EMC præsenterer sit nye diskbaserede storage-system, DMX-3, der kan lagre 1.024 terabyte fordelt på 960 diske.

Den danske medicinalvirksomhed Lundbeck investerer et tocifret millionbeløb i et samlet netværk med teknologien MPLS til 58 afdelinger i hele verden. MCI skal levere netværket.

Danske Bjarne Madsen fra HP bliver formand for en ny nordisk afdeling af sammenslutningen af storage-leverandører, SNIA.
Nokias administrerende direktør Jorma Ollila træder efter 14 år tilbage i 2006. Den tidligere producent af toiletpapir og gummistøvler efterfølges næste år af 52-årige Olli-Pekka Kallasvuo (billlede).
38-årige Lars Boilesen (billede) bliver ny chef for Alcatels cirka 250 ansatte i otte nordiske og baltiske lande. Han skifter fra et job hos norske Opera.

TDC runder 2,5 millioner danske mobilkunder og justerer forventningerne til årets resultat til fire milliarder kroner.
Lars Larsens Jysk-kæde dropper brugen af problematiske chipdankort i alle 89 butikker, da de er trætte af at føle sig som forsøgskaniner.

Microsoft udnævner topchefen fra varehuskæden Wal-Mart, 40-årige Kevin Turner (billede), til COO. Han bliver Microsofts første COO siden 2000 og bliver både strategisk og driftsmæssig chef for salg og marketing.
Selskabet bag den offentlige erhvervsportal Virk.dk, der hører til i Krak-koncernen, indgiver en stævning for at få 50 millioner kroner retur fra IBM, hvis tekniske platform ikke blev godkendt, hvorfor der blev valgt en anden løsning.

Oracle vil købe 61 procent af aktierne i den indiske virksomhed I-flex Solutions, der udvikler software til banker. Købssummen anslås til cirka 5,7 milliarder kroner.

Økonomistyrelsen vælger at betro opgaven med at levere og opbevare de statsansattes elektroniske lønsedler til e-Boks. Det krævede to gange udbud om ordren, der løber over fem år og når en værdi på omkring en halv snes millioner kroner, skete i to ombæringer.

Finansdirektør Torben Bartels (billede) forlader børsnoterede Columbus IT Partner, hvor han afløses af Sven Madsen, der kommer fra Ib Kunøes selskab Consolidated Holdings.

Den danske it-virksomhed Nworks indgår en millionkontrakt på implementering og drift af en omfattende antivirus-løsning på op mod 50 af Arla Foods' mejerier.
Fem af de syv stiftere af en af Danmarks største it-succeser, IO Interactive, og spillet Hitman, flytter adresse til Cypern, hvor de kan programmere i fred, hvor vejret er bedre, og hvor skatten er lavere.

IT- og Telestyrelsen sender tre forslag til nye standarder i offentlig høring, herunder en standard, der skal understøtte integration mellem FESD-løsninger og geografiske informationssystemer (GIS).
Den øgede efterspørgsel efter it-sikkerhedscertificeringer får den amerikanske organisation bag certificeringerne, ISACA (Information Systems Audit and Control Association), til at udvide antallet af årlige eksaminer, som nu også kan tages i København.

Det bliver et krav, at alle elektronikproducenter og
-importører skal mærke deres nye produkter med det skrotmærke, der er indført i EU.

Regeringens nyetablerede Højteknologifond får Carsten Gaarn-Larsen (billede) som direktør, og første ansøgningsrunde om 200 millioner kroner går i gang.
Mikael Munck overtager jobbet som administrerende direktør for outsourcing-firmaet Kring fra iværksætter Jesper Kring.

Selvom virus på mobiltelefoner endnu ikke har vist sig som et reelt problem, satser det danske softwarefirma Bullguard og mobildistributøren Dangaard Telecom millioner af kroner.

Konsulenthuset March IT med SAP-kompetencer femdobler medarbejderstaben - fra 4 til 20 ansatte - på 20 måneder.

Det lykkes svindlere med adresse i England ved hjælp af stjålet brevpapir og en falsk bankgaranti at franarre et it-firma i Køge ram-blokke og harddiske for mere end en halv million kroner.

Norske Telenor udnævner Cybercitys administrerende direktør, Henrik Clausen, (billede) til ny topchef for mobilselskabet Sonofon og dermed samlet chef for Telenors forretning i Danmark.

En undersøgelse foretaget af den amerikanske konsulentvirksomhed Mercer Human Resource Consulting blandt 5.300 virksomheder i 36 lande viser, at det kun er i Schweiz og Tyskland, at it-cheferne er bedre lønnet end i Danmark, hvor en gennemsnitlig it-chef tjener cirka 734.000 kroner om året.

IT-byen Katrinebjerg i Århus holder rejsegilde i de bygninger, der skal samle forskning, undervisning og erhverv. Det forventes at blive regionalt kraftcenter for forskning og it.

Antivirusfirmaet Symantec køber Sygate, som leverer sikkerhedsprodukter til netværk for en ikke offentliggjort købspris.
ToldSkat flytter de første 150 brugere til Danmarks hidtil største system til elektronisk dokumenthåndtering. ToldSkat forventer, at mellem 9.000 og 10.000 ansatte kommer til at bruge systemet.
Pilotprojektet til det nye rejsekort bliver udskudt et halvt år i forhold til de skitser til tidsplaner, som blev præsenteret i 2004. Den politiske proces har taget længere end forventet.

Et nyt spamfilter hos Forbrugerombudsmanden opfanger danskernes spam-klager, hvilket betyder, at det har været nødvendigt at oprettet to nye adresser, som der kan klages til.

Mængden af unge konsulenthuse med SAP som speciale, der kan holde et lavere omkostningsniveau end de store konsulenthuse, stiger. De er i stand til at underbyde konkurrenterne, og det presser prisniveauet.
Fire storaktionærer, ATP, Dansk Kapitalanlæg, Innfond og NEF Fonden, skyder 50 millioner kroner mere i Dansk Bredbånds ambitiøse vækststrategi.

Oracle udnævner Peder Welch Nelson (billedet) til dansk salgsdirektør. Frem til 2003 var han administrerende direktør for PeopleSoft
i Norden, og efter fusionen med JD Edwards blev han udnævnt
til nordisk salgsdirektør.

Siden årsskiftet har teleselskabet 3 mistet 7.844 abonnenter.EDB Gruppen offentliggør et resultat for første halvår, der viser fremgang i alle forretningsområder og et resultat før skat, der er fire gange større end i samme periode sidste år.

Den Danske Netordbog med mere end 110.000 opslag lukker for offentligheden. Afslag på ansøgninger om støtte fra Kulturministeriet betyder, at ordbogen ikke kan gøres færdig.

Systematic Software Engineering henter sin nye koncerndirektør hos SAS Ground Service. Den 42-årige Lars Johansson (billede) er tidligere direktør i Eterra (Merkantildata), tidligere it-chef for elselskabet ELRO og har tilbragt ti år i forsvaret.
Telecom Scandinavia ansætter Erik Lorenz Petersen som administrerende direktør. Den nye direktør bliver samtidig medejer af virksomheden.

Der har ikke været tændt for to nye lagringsenheder fra IBM hos Post Danmark, siden et nedbrud i foråret satte den ene enhed ud af drift i en lille uge. Post Danmark tør ikke tage systemet i brug uden en forsikring om, at problemet er blevet løst.

Verdens fjerdestørste softwareudvikler, amerikanske Autodesk, der har udviklet verdens mest anvendte systemer til CAD (computer-aided design), opjusterer forventningerne til årets omsætning til cirka 9,2 milliarder kroner.
Det skandinaviske luftfartsselskab SAS begynder at udvikle en fælles skandinavisk sikkerhedsløsning, hvor der blandt andet vil blive kigget på biometriske løsninger.

Benzinselskabet Q8 outsourcer selskabets danske it-aktiviteter til KMD. Virksomheden overtager 29 medarbejdere.
Danmarks Tekniske Universitet vælger at købe hardware for mere end 30 millioner kroner hos Dell og Topnordic over de næste tre-fire år.

Den nye nordsjællandske kommune ved Frederikssund klager over KMD til Konkurrencestyrelsen for at få undersøgt, om virksomheden misbruger sin monopolstatus i forhold til datakonvertering ved kommunalreformen.

Seks af Europas 20 største it-distributører har et dansk datterselskab eller er på anden måde repræsenteret i Danmark. De største på europæisk plan er Tech Data og Ingram Micro, som herhjemme dog presses af Scribona og Actebis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere