Sket i juli

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Chip-dankort står for skud og såvel butikker som forbrugere beklager sig over for dårlig kvalitet. Dankort A/S erkender, at der er mange fejl.

Politiet i Danmark og en række lande verden over gennemfører 90 ransagninger i et forsøg på at optrævle 22 velorganiserede internationale netværk af fildelere, såkaldte warez-grupper, der ulovligt har kopieret software, film og musik for mere end 300 millioner kroner.

IBM udskiller det overskudsgivende backup-selskab DMsave som et separat firma, men beholder kun 50 procent af ejerskabet. Ledelsen af DMsave får de resterende 50 procent.

Hvidovre Kommune og KMD indgår et partnerskab om at udvikle et elektronisk borgerkort, som på længere sigt skal gøre det muligt for kommunens borgere via internettet at følge egne sager.

Et udspil fra IT- og Telestyrelsen anbefaler, at kunderne løses fra tvang om telefonabonnement for at få ADSL.

Microsoft betaler 4,9 milliarder kroner til IBM for at afslutte endnu et kapitel i rækken af sager, hvor virksomheden er anklaget for at udnytte en monopolagtig status.

Den danske teleproducent Kirk Telecom får et overskud på 31,5 millioner kroner før skat for 2004. Et gennembrud inden for trådløs IP-telefoni er medvirkende.
Susanne Rode og Torben Falholt, der hidtil har delt direktørposten hos IT Practice fortsætter som henholdsvis salgsdirektør og administrerende direktør.
Columbus IT Partner fyrer med omgående virkning forretningsdirektørerne Jesper Setov (billede) og Martin Bo Sørensen samt udviklingsdirektør Jan Bitterhoff som følge af omstruktureringer i selskabet.
ENISA, det europæiske netværks- og informationssikkerhedsagentur, peger på Christian Wernberg-Tougaard, direktør i Unisys Nordic, som medlem af agenturets rådgivende ekspertudvalg om "Awareness Raising".

Videnskabsministeriet bevilger knap ti millioner kroner til yderligere tre projekter under IT-korridoren, der fremmer nyskabende it-projekter i Vestdanmark.

Europa-Parlamentet dropper, med et overvældende flertal, EU's direktivforslag om softwarepatenter.

Børsnoterede EDB Gruppen opjusterer forventningerne til 2005 efter millionvækst i første halvår. Koncernen forventer et overskud før skat på 45 millioner kroner.
Efter en ekstraordinær generalforsamling i børsnoterede Danware sætter Ib Kunøe sig formelt i formandsstolen. Salgsdirektør, Søren Peter Andersen (billede), fratræder med omgående virkning dagen efter. Per Pedersen, tidligere Navision-direktør, bliver salgs- og marketingdirektør.
En 19-årig tysker idømmes 30 timers samfundstjeneste og en betinget fængselsstraf på et år og ni måneder for at stå bag internet-ormen Sasser.

Microsoft kårer det sjællandske softwarehus WPA til årets partner 2005 i kategorien Mobility-løsninger. Den danske Navision-forhandler Cornator bliver kåret til "Industry Vertical Partner of the Year", konsulenthuset Munk IT til "Outstanding Partner of the Year" og Columbus IT fik titlen "Global Partner of The Year".
Den tidligere topchef for det amerikanske teleselskab Worldcom, Bernard Ebbers, bliver kendt skyldig i regnskabssvindel og dømmes til 25 års fængsel.

Hewlett-Packards administrerende direktør Walther Thygesen vurderer, at 750 ansatte i Danmark går fri af massiv fyringsrunde i koncernen.

Danske Jan Lomholdt bytter titlen som Executive Vice President hos Ementor-koncernens norske moderselskab ud med titlen som administrerende direktør for det norske CRM-hus Superoffice i Danmark.

It-distributøren Inter-Data udlover en dusør på 25.000 kroner til oplysninger, der kan føre til opklaringen af et tyveri, hvor der blev stjålet for 2,5 millioner kroner.
Den amerikanske netværksproducent Cisco køber den danske producent af dvd-afspillere og harddiskoptagere, Kiss Technology, for cirka 374 millioner kroner gennem sit danske datterselskab Linksys.
Comx, der satser på at levere tv, telefoni og internet via fiberforbindelser til store bolig- og grundejerforeninger, runder 40.000 bredbåndskunder og 300 ansatte.

Mindre end 24 timer efter, at sikkerhedseksperten Michael Lynn og arrangørerne af Black Hat konferencen i USA bliver enige om ikke at offentliggøre detaljer om sårbarhed i Cisco Systems' router-software, er konference-præsentationen tilgængelig på nettet.

International Power Switch ansætter den tidligere Navision-direktør Per Pedersen som midlertidig direktør. Businessangel Michael Heiberg køber cirka 20 procent af ejerskabet for et etcifret millionbeløb.
FBI arresterer amerikaneren Christopher Smith, der bliver betragtet som en af verdens værste spammere, da han vender hjem til USA fra sit skjul i Den Dominikanske Republik. Han har gennem flere år drevet sin ulovlige virksomhed fra steder som Kina og Malaysia.

Amtsrådsforeningen afsætter 800.000 kroner til at udvikle fælles standarder for elektronisk handel i amterne og til at følge op på foreningens tidligere projekter om e-handelsløsninger.
En softwarefejl betyder, at op til 17.000 Dankort, Visa/Dankort, Visa Electron eller Mastercard som PBS har udstedt mellem den 2. og 7. juli muligvis ikke virker, når der betales med brug af PIN-kode. Udskiftningen af kortene vil ifølge PBS tage op til en uge.

Embedsmænd fra EU-Kommissionen og repræsentanter for lokale konkurrencemyndigheder foretager razziaer hos Intel flere steder i Europa. Inspektionerne er et led i en igangværende undersøgelse om overtrædelser af konkurrence-lovgivningen.

MTG, som ejer TV3 og TV3+, trækker mobilselskabet 3 i retten. MTG mener, at mobilselskabet krænker selskabets varemærke, som ifølge tv-selskabet er tallet tre. MTG tabte en lignende sag i Sverige.
Direktør Ole Haaber (billede) træder ud af direktionen hos IBM og går på pension efter 32 år i virksomheden. IBM Danmark oplyser ikke, hvem der bliver hans afløser.
Der bliver kun optaget 87 studerende på datalogi på Københavns Universitet mod 163 året før. Studiet har oplevet et fald på 60 procent på to år. På Syddansk Universitet og Aarhus Universitet (billede) er optaget af nye studerende på datalogi stigende.

Ruslands værste udsender af spammails, 35-årige Vardan Kushnir, bliver fundet død i sin lejlighed. Han er blevet myrdet med gentagne slag mod hovedet. Motivet er ukendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere