Raske trin op ad karrierestigen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


To danskere har gjort sig bemærket på det internationale Microsoft-kort. Klaus Holse Andersen (tv.) fik en meget lang titel, og Jens Moberg klatrede op på et af de øverste karrieretrin.
Jens Mobergs ansvarsområde er stort. Chef for 4.000 medarbejdere og en omsætning på mere end 30 milliarder danske kroner.
Som den første ikke-amerikaner blev den 43-årige dansker i august udnævnt til vice president, US Enterprise Customers and Partners. Titlen indebærer, at han, sammen med sin afdeling, skal tage sig af Microsofts storkunder i USA.
I 2001 blev Jens Moberg forfremmet fra administrerende direktør for Microsoft i Danmark til administrerende direktør for Microsoft i Norden og de baltiske lande. I 2003 blev titlen vice president med ansvar for EMEA. Og i år klatrede han så endnu et trin op ad rangstige, hvilket gør ham til den højest placerede dansker hos den amerikanske softwaregigant.
I forbindelse med udnævnelsen fortalte Jens Moberg, at han ikke så sig selv som en hovedkvartersmand, og at han derfor så frem til mulighederne i et job, der kombinerede hovedkvarteret med noget, der var meget kunde- og partnerorienteret. Han glædede sig til at komme mere i marken og så frem til kontakten med nogle af verdens største virksomheder og Microsofts vigtigste kunder.

At skabe dynamik i organisationen, få motivationen i top og få sat initiativer i gang, så organisationen bevæger sig i den rigtige retning og forfølger ambitiøse mål. Det var nogle af de evner, Jens Moberg forklarede sin forfremmelse med. Men han pegede også på, at det ikke handlede om forandring for forandringernes skyld, og at der ikke var en liste over ting, som han gerne ville have ændret.
Jesper Balser og Preben Damgaard, tidligere Navision, har begge valgt at sige op hos Microsoft og forlade USA. Det beklagede Jens Moberg, men understregede, at de tre ikke kunne sammenlignes. Han har tilbragt hele sin karriere i store organisationer, som A.P. Møller, IBM og Microsoft og er derfor vant til at manøvrere i endog meget store damme.
Om Jens Moberg er blevet nabo til Microsoftstifteren Paul Allen vides ikke, men han bor også på den eksklusive Mercer Island uden for Seattle, hvor den nye danske Microsoft-topchef flyttede til med familien, inden han tiltrådte sin nye stilling 1. september.

Klaus Holse Andersen skiftede sidste år fra nordeuropæisk direktør for Microsoft til direktør for Microsoft Business Solutions i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).
Personvalget blev hilst velkommen af de nye kolleger, som havde savnet et samlingspunkt, der ikke kun talte MBS' sag i hele Europa, men også Vedbæks sag eksternt og internt.
Men glæden varede kort. I april skulle der på ny findes en person til den rolle, for Klaus Holse Andersen blev forfremmet igen. Microsoft valgte at samle alle salgsaktiviteter i EMEA til små og mellemstore virksomheder under den 44-årige dansker. Dermed blev Microsoft-chefens budget tidoblet og ansvarsområdet voksede eftertrykkeligt.
Titlen blev vice president for Microsoft Business Solutions and SMSP (Small Medium Solutions Partners), hvilket danskeren selv betragtede som meget intern og meget langt til visitkortet.
Blandt de nye produkter, Klaus Holse Andersen fik ansvar for, finder man blandt andet Office-produkterne og selskabets indsats på serverområdet, small business server.
I september præsenterede Microsoft produktet Office Small Business Accounting, som er udviklet til mindre virksomheder, der ikke behøver et stort økonomistyringssystem. Det er udviklet til det globale marked, men Klaus Holse Andersen fortalte, at der ikke var aktuelle planer om at introducere produktet i Danmark.

Billedtekst:
Større ansvar Klaus Holse Andersen står flere gange på listen over danskere, der har skiftet rød/hvide Microsoft-jakker ud med en model i mere internationale farver. Foto: Casper Dalhoff

Billedtekst:
Med på noderne Jens Moberg var den første medarbejder hos A.P. Møller, der fik en pc. Han har været administrerende direktør for Microsoft i Danmark. Nu er han direktør for Microsofts amerikanske storkundeafdeling.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere