Raske trin op ad karrierestigen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


To danskere har gjort sig bemærket på det internationale Microsoft-kort. Klaus Holse Andersen (tv.) fik en meget lang titel, og Jens Moberg klatrede op på et af de øverste karrieretrin.
Jens Mobergs ansvarsområde er stort. Chef for 4.000 medarbejdere og en omsætning på mere end 30 milliarder danske kroner.
Som den første ikke-amerikaner blev den 43-årige dansker i august udnævnt til vice president, US Enterprise Customers and Partners. Titlen indebærer, at han, sammen med sin afdeling, skal tage sig af Microsofts storkunder i USA.
I 2001 blev Jens Moberg forfremmet fra administrerende direktør for Microsoft i Danmark til administrerende direktør for Microsoft i Norden og de baltiske lande. I 2003 blev titlen vice president med ansvar for EMEA. Og i år klatrede han så endnu et trin op ad rangstige, hvilket gør ham til den højest placerede dansker hos den amerikanske softwaregigant.
I forbindelse med udnævnelsen fortalte Jens Moberg, at han ikke så sig selv som en hovedkvartersmand, og at han derfor så frem til mulighederne i et job, der kombinerede hovedkvarteret med noget, der var meget kunde- og partnerorienteret. Han glædede sig til at komme mere i marken og så frem til kontakten med nogle af verdens største virksomheder og Microsofts vigtigste kunder.

At skabe dynamik i organisationen, få motivationen i top og få sat initiativer i gang, så organisationen bevæger sig i den rigtige retning og forfølger ambitiøse mål. Det var nogle af de evner, Jens Moberg forklarede sin forfremmelse med. Men han pegede også på, at det ikke handlede om forandring for forandringernes skyld, og at der ikke var en liste over ting, som han gerne ville have ændret.
Jesper Balser og Preben Damgaard, tidligere Navision, har begge valgt at sige op hos Microsoft og forlade USA. Det beklagede Jens Moberg, men understregede, at de tre ikke kunne sammenlignes. Han har tilbragt hele sin karriere i store organisationer, som A.P. Møller, IBM og Microsoft og er derfor vant til at manøvrere i endog meget store damme.
Om Jens Moberg er blevet nabo til Microsoftstifteren Paul Allen vides ikke, men han bor også på den eksklusive Mercer Island uden for Seattle, hvor den nye danske Microsoft-topchef flyttede til med familien, inden han tiltrådte sin nye stilling 1. september.

Klaus Holse Andersen skiftede sidste år fra nordeuropæisk direktør for Microsoft til direktør for Microsoft Business Solutions i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA).
Personvalget blev hilst velkommen af de nye kolleger, som havde savnet et samlingspunkt, der ikke kun talte MBS' sag i hele Europa, men også Vedbæks sag eksternt og internt.
Men glæden varede kort. I april skulle der på ny findes en person til den rolle, for Klaus Holse Andersen blev forfremmet igen. Microsoft valgte at samle alle salgsaktiviteter i EMEA til små og mellemstore virksomheder under den 44-årige dansker. Dermed blev Microsoft-chefens budget tidoblet og ansvarsområdet voksede eftertrykkeligt.
Titlen blev vice president for Microsoft Business Solutions and SMSP (Small Medium Solutions Partners), hvilket danskeren selv betragtede som meget intern og meget langt til visitkortet.
Blandt de nye produkter, Klaus Holse Andersen fik ansvar for, finder man blandt andet Office-produkterne og selskabets indsats på serverområdet, small business server.
I september præsenterede Microsoft produktet Office Small Business Accounting, som er udviklet til mindre virksomheder, der ikke behøver et stort økonomistyringssystem. Det er udviklet til det globale marked, men Klaus Holse Andersen fortalte, at der ikke var aktuelle planer om at introducere produktet i Danmark.

Billedtekst:
Større ansvar Klaus Holse Andersen står flere gange på listen over danskere, der har skiftet rød/hvide Microsoft-jakker ud med en model i mere internationale farver. Foto: Casper Dalhoff

Billedtekst:
Med på noderne Jens Moberg var den første medarbejder hos A.P. Møller, der fik en pc. Han har været administrerende direktør for Microsoft i Danmark. Nu er han direktør for Microsofts amerikanske storkundeafdeling.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere