Ib Kunøe køber ind

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Kunøes Consolidated Holdings, og finansmanden selv, har det sidste år brugt en masse penge, men tjent endnu flere.

Vi begynder i december 2004: For en brøkdel af den reelle pris købte Kunøe-familiens Consolidated Holdings mere end en tredjedel af aktierne i Columbus IT Partner.
Consolidated Holdings blev dermed hovedktionær. Nordea solgte 10,25 millioner aktier for halvanden krone pr. aktie, hvorimod Gaardboe Holding stort set forærede sine væk. 2,375 millioner aktier for en krone - i alt.
Men Kunøe nøjedes ikke med at købe sig til aktiemajoriteten. Han sikrede sig også total kontrol med Columbus IT Partner frem til juli i år, fordi han samtidig med aktiekøbet fik råderet over stemmerne fra de resterende aktier hos såvel Nordea som Gaardboe Holding.
Consolidated Holdings sad dermed på 76 procent af stemmerne i et halvt år.
Ved handlen fik Columbus IT Partner en kapitalindsprøjtning, da Kunøe-selskabet stillede et lån til rådighed.
It-millionæren havde tiltro til Columbus IT Partner, og aktiemarkedet havde tiltro til it-millionæren. På cirka tre måneder steg selskabets værdi med mere end en halv milliard kroner. Fra 230 millioner før Kunøe til cirka 800 efter.
Samme kursstigning betød, at Consolidated Holdings på papiret hentede over 220 millioner kroner.

Kunøe-effekten så man igen i juni, hvor finansmanden købte 10 procent af aktierne i børsnoterede Danware for 38 millioner kroner. Guleroden for Ib Kunøes investeringslyst var et ikke udnyttet vækstpotentiale. Og endnu en gang fulgte aktieinvestorerne efter i fodsporene. Mindre end fem minutter efter, at handlen åbnede på børsen, var markedsværdien på Danware steget med over 25 procent fra 408 millioner kroner til 520 millioner kroner. Værdistigningen skete samtidig med, at aktieinvestorerne blev bekendt med Ib Kunøes nyerhvervelse.
Ib Kunøe stillede betingelser for købet af aktieposten i Danware. Han ville have mere indflydelse, end ejerandelen egentlig berettigede til. Og det fik han. Mindre end en måned senere blev han på en ekstraordinær generalforsamling valgt som formand for bestyrelsen.

Når Ib Kunøe træder ind i manegen, stiger virksomhedens værdi. Men det hænder også, at der ruller hoveder. I Danware fratrådte Søren Peter Andersen, salgsdirektør gennem mere end 12 år, med omgående virkning. I Columbus IT Partner blev det besluttet, at fokus skulle hedde internationalisering, og at det derfor ikke nyttede noget med en dansk koncernchef. Carsten Dilling sagde op, og Vladislav Martynov, med en fortid som strategidirektør ved Microsofts hovedkvarter i USA, tog over.

Billedtekst:
plads til begejstring Ib Kunøe synes, at mulighed for forandring er det centrale ved en virksomhedsovertagelse. Han vil kunne sætte noget i gang, påvirke nogle mennesker og være med til at begejstre.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere